4 aparate fitness recomandate celor cu dureri de spate

4 aparate fitness recomandate celor cu dureri de spate

Publicat de

în

,

Atunci cand suferi de dureri de spate, este mai dificil sa alegi exercitiile fizice potrivite – desigur, nu vrei sa fii sedentar, pentru ca iti va dauna mai mult pe termen lung, dar nici nu iti doresti sa faci exercitii care pun o presiune suplimentara asupra coloanei vertebrale.

Din fericire, exista anumite aparate de fitness care ofera antrenamente potrivite inclusiv pentru cei cu dureri de spate, inclusiv daca obiectivul lor este pierderea in greutate.

Daca durerea de spate este o problema pentru tine si te impiedica sa fii o persoana activa fizic, folosirea urmatoarelor aparate te poate ajuta sa incepi sau sa reincepi un program de fitness regulat.

  1. Bicicleta eliptica

Acest aparat simuleaza o varietate de exercitii aerobice, inclusiv mersul pe jos, alergarea, urcatul pe scari sau chiar schiul. Pedalele unei masini eliptice sunt suspendate deasupra solului, iar utilizatorul le misca prin actionarea asupra lor cu picioarele si cu mainile ce trag de manerele atasate.

Datorita faptului ca piciorul utilizatorului nu loveste niciodata solul pe o bicicleta eliptica, impactul normal al mersului sau alergarii pe o suprafata dura este minimizat, fiind benefic pentru persoanele care sufera de dureri de spate.

  1. Banda de alergat

Folosirea unei benzi de alergare este o modalitate excelenta de a iti mentine sau de a iti imbunatati forma aerobica din propriul camin, fara a lupta impotriva vremii nefavorabile. Beneficiile includ:

  • Intarirea muschilor care sustin coloana vertebrala
  • Imbunatatirea sanatatii oaselor
  • Pierderea in greutate
  • Eliberarea de hormoni care amelioreaza durerea.

Ai grija, totusi, daca folosesti un grad mare de inclinare a benzii, este posibil ca acest lucru sa contribuie la incordarea muschilor spatelui.

  1. Aparatul de vaslit

Aparatele de vaslit se numara printre aparatele de fitness care pot ajuta la prevenirea durerilor de spate si a accidentarilor in aceasta zona. Cand vaslesti pe un astfel de aparat, pulsul tau creste, rezultand un antrenament cardio eficient.

Prin ajustarea rezistentei la majoritatea aparatelor de vaslit, iti poti imbunatati destul de rapid fitness-ul cardiovascular dar si sa iti intaresti musculatura in zona bratelor, umerilor, spatelui, si picioarelor. Pe scurt, antrenamentele regulate pe un aparat de vaslit iti vor creste nivelul de rezistenta la efort si energia.

  1. Stepper

Aparatele ce imita efectuarea pasilor sunt similare cu bicicleta eliptica in sensul ca picioarele raman mereu pe platforme, ceea ce le face o alegere buna pentru persoanele cu dureri de spate. Spre deosebire de bicicleta eliptica, steppere-le se misca in sus si in jos in loc sa alunece inainte si inapoi.

Cercetarile arata ca folosirea stepper-ului poate ameliora durerile de spate prin activarea fesierilor si reducerea presiunii de pe partea inferioara a spatelui.

Nu in ultimul rand, desi nu este vorba de un aparat propriu-zis, folosirea greutatilor libere, mai ales a kettlebell-ului, este recomandata persoanelor ce sufera de dureri de spate. Antrenamentul cu kettlebell poate fi o modalitate excelenta de a-ti intari partea inferioara a spatelui si a-ti imbunatati forma fizica si abilitatile de miscare.

 

Photo by Andres Ayrton: https://www.pexels.com/photo/young-asian-man-using-gym-equipment-for-keeping-fit-6551067/

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole