Email Marketing – ghid pentru incepatori

Email Marketing – ghid pentru incepatori

Publicat de

în

,

Cat de greu poate fi sa trimiti un email la mai multe persoane? Daca Email marketing-ul ar fi atat de simplu, cu siguranta cu totii am fi avut success, am fi facut vanzari doar prin intermediul email-urilor, iar specialistii nu ar mai fi existat. Dar iata ca specialistii exista, deci treaba asta cu email marketing-ul nu este chiar atat de simpla. Afla in articolul de astazi care sunt primii pasi in aceasta lume.

Cu totii am primit email-uri promotionale. Cateodata am primit prea multe astfel de email-uri, de la tot felul de adrese cu tot felul de promotii. Noroc ca multe dintre aceste spam-uri au fost oprite de catre GDPR, dar acest lucru inseamna si ca trebuie sa fim mai atenti la campaniile noastre de email marketing.

Asa ca haideti sa trecem la treaba si sa vedem care sunt cei mai importanti pasi de respectat atunci cand construim o campanie de email marketing:

1. Cunoaste audienta.

Inainte de a construi campania de email marketing, trebuie sa stii cui ii vei trimite acel email. De aceea este necesar un studiu de piata amanuntit, care sa stabilesc cat mai clar tipologia clientului.

Dupa ce ai facut acest lucru, poti stabili cand este cel mai bine sa trimiti email-uri, ce trebuie sa contina, limbajul folosit si toate celelalte ingrediente care dau gustul unui email de succes.

2. Ce fel de email marketing doresti sa faci (vanzari, promotii, educationale, etc.)

In general este bine sa ai o strategie si o consecventa. La fel cum si in general este bine sa ai un plan facut dinainte, prin care sa stabilesti si ce fel de email-uri vei construi.

  • Emailurile de vanzari sunt, dupa cum le spune numele, emailuri care incearca sa convinga in mod direct cumparatorii sa cumpere anumite produse sau o gama de produse. Daca ai clienti care nu stau la vorba si trec direct la actiune, atunci acest tip de email marketing s-ar putea sa li se potriveasca.
  • Emailurile de promotii sunt foarte bune pentru a informa clientii despre noile produse sau promotii din cadrul site-ului tau. Sau poate ca se adreseaza acelor oameni care au vrut sa cumpere la un moment dat, dar au renuntat, iar acum poate ca este momentul lor.
  • Emailuri educationale/informative sunt foarte bune pentru a crea o comunitate stransa in jurul afacerii/produselor tale. Chiar daca nu iti va aduce profit pe termen scurt/imediat ca in cazul celorlalte 2 tipuri de email, aceasta campanie va avea efecte pe termen mediu si lung.

3. A/B Testing

A/B Testing este un proces fundamental pentru orice campanie de email marketing. Practic, in cadrul unei campanii de A/B Testing se trimit diverse emailuri, la diferite ore si zile, catre un esantion din lista de email-uri. In felul acesta, se determina care varianta este cea mai buna si la ce ora si zi va avea rata cea mai mare de deschidere.

Ce mai trebuie sa stiu despre campaniile de email marketing?

In primul rand trebuie sa fii constient(a) de faptul ca o campanie de email marketing are nevoie de foarte multe teste si are nevoie de timp, cel putin in faza initiala. Iar daca cineva iti propune o rata de deschidere a mailurilor mai mare de 30%, ar trebui sa te puna pe ganduri.

Pentru ca o rata de deschidere de 30% este o rata buna spre foarte buna, dar acei 30% dintre cititori care vor deschide email-urile trimise de catre tine vor fi clienti pe termen mediu si lung.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole