10 sfaturi utile pentru bloggerii începători

10 sfaturi utile pentru bloggerii începători

Publicat de

în

Toată lumea te laudă că ai talent la scris și te îndeamnă să îți faci un blog. Mândru și încrezător în forțele tale, ai dat ascultare sfaturilor, ți-ai făcut propriul blog, iar acum nu știi cum și de unde să începi. Nu dispera, citește sfaturile de mai jos și revino pe linia de plutire.

1. Încearcă să scrii ceva în fiecare zi. Nu contează ce, nu ține cont de un număr recomandat de cuvinte, de cuvinte cheie și așa mai departe. Pur și simplu scrie ce îți trece prin cap, transmite un mesaj cititorilor (presupunând că ai câțiva deja, fie ei și prieteni) și cu timpul vei ajunge din ce în ce mai bun.

2. Scrie despre ce știi deja. Nu încerc să abordezi teme pe care nu le stăpânești, pentru că nici stilul de scris nu va fi unul natural, autentic.

3. Nu încerca să impresionezi pe nimeni cu prima ta postare pe blog (și nici cu următoarele). Important este să pornești de undeva, așa că nu fi excesiv de critic cu primul post. Acesta nu îți va aduce din prima mii de abonați, nici nu va revoluționa internetul sau domeniul despre care scrii. Pornește cu paci mici și cu timpul vei ajunge să faci și valuri cu postările tale.

4. Distribuie ce postezi. Chiar dacă este cel mai important și impresionant articol de pe internet, asta nu înseamnă că nu merită citit. Cineva poate va găsi o informație folositoare în el. Așadar, distribuie pe toate canalele pe care ești prezent.

Roagă-ți prietenii să citească ce ai scris și să îți dea un feedback. Astfel vei afla câteva păreri sincere despre ce ai făcut bine și ce nu și ce ar trebui să schimbi, dacă este cazul.

5. Roagă-ți întotdeauna cititorii să comenteze la articolele postate. În acest fel obții o mai bună interacțiune cu aceștia și îți cresc șansele să atragi noi și noi cititori.

6. Răspunde la cele mai importante comentarii printr-un post separat. De exemplu, dacă scrii un articol despre cum ar trebui să arate ținuta unei doamne la nunta celei mai bune prietene și un cititor te întreabă și despre machiaj, răspunde la întrebare printr-un articol nou. Ai grijă, însă. Dacă nu ai competențe în acest domeniu, ori te abții, ori oferi câteva informații de bază și un link către un alt blog în care va găsi informațiile solicitate.

7. Nu accepta toate comentariile de pe blog. Șterge-le pe cele tendențioase, nepertinente ori în care sunt plasate diverse linkuri.

8. Promovează alte postări, de pe alte bloguri. Nu ezita să faci acest lucru gândindu-te că promovezi pe gratis pe altcineva.

Gândește din altă perspectivă: îți ajuți cititorii oferindu-le informații de calitate, indiferent dacă sunt scrise de tine sau nu.

9. Găsește-ți propriul stil și păstrează-l. Acesta va deveni brandul tău personal.

10. Nu te opri din scris. Cititorii te vor uita repede dacă nu ai grijă să le furnizezi în mod constat informațiile de care au nevoie ori pe articolele pe care adoră să le citească.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole