Cum sa-ti modifici antrenamentele daca ai peste 50 ani

Cum sa-ti modifici antrenamentele daca ai peste 50 ani

Publicat de

în

,

Daca ai trecut deja de varsta de 50 ani, probabil te intrebi cum afecteaza asta programul tau normal de antrenament? Te poti antrena ca de obicei sau trebuie sa ii aduci cateva modificari? Afla raspunsul din articolul de mai jos.

Desi varsta inaintata nu reprezinta un impediment pentru a te antrena in sala de fitness, programul de exercitii ar trebui sa sufere cateva modificari astfel incat organismul tau sa nu fie suprasolicitat. Caci odata cu trecerea anilor in organismul nostru se produc o serie de modificari de care e bine sa fim constienti si sa le acceptam ca atare.

Vestea buna insa este ca te poti antrena in continuare, poti face ceea ce iti place, fara ca varsta sa fie un impediment. Totusi, e indicat sa ai in vedere aceste lucruri, in cee ce priveste rutina de exercitii:

1. Redu volumul de exercitii

Desi inca esti capabil sa lucrezi intens si sa executi patru seturi din fiecare exercitiu, sa zicem, trebuie sa fii constient de faptul ca organismul tau nu mai face fata la fel de bine volumului intens de munca si ca fibra musculara se reface mult mai greu. Cel mai bine este sa reduci numarul de seturi executate la trei. Asta nu inseamna sa reduci si din intensitatea cu care lucrezi, caci vei avea nevoie in continuare de rezultate.

2. Alege alte tipuri de exercitii

Daca pana nu demult lucrai intens cu bara, faceai genuflexiuni nenumarate si tot felul de alte exercitii care iti pun la incercare articulatiile si spatele, odata ce ai trecut de 40, 50 de ani este bine sa incepi sa te protejezi mai mult.

Orienteaza-te mai mult catre acele exercitii blande cu articulatiile, cum ar fi cele la aparate de vaslit, pe biciclete fitness, etc.

Pe de alta parte, daca nu poti renunta la indreptarile cu bara si squat-uri, atunci investeste intr-o centura de calitate care sa iti protejeze spatele atunci cand lucrezi cu greutati mari.

3. Schimba-ti obiectivele

In cazul in care nu esti culturist si nu trebuie sa urmezi o anumita rutina pentru a-ti mentine masa musculara, atunci ar fi indicat sa iti schimbi un pic obiectivele. Renunta in mare parte la exercitiile pentru cresterea masei musculare, de exemplu, si inlocuieste-le cu cele pentru cresterea mobilitatii si mentinerea articulatiilor sanatoase. Poate parea o abordare nu tocmai potrivita, insa aceste exercitii te vor ajuta sa faci fata cu brio activitatilor zilnice.

Asadar, in concluzie, chiar daca ai trecut de ceva vreme peste varsta de 50 sau chiar 60 de ani, asta nu inseamna ca nu mai poti merge la sala sau sa faci ceea ce iti place, ci doar ca trebuie sa iti modifici un pic obiectivele si modul de abordare a antrenamentelor.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole