5 metode pentru a atrage mai mult trafic pe website-ul tău

5 metode pentru a atrage mai mult trafic pe website-ul tău

Publicat de

în

,

Concurența e mare pe internet, iar dacă vrei să te diferențiezi de restul website-urilor din categoria ta de piață, trebuie să ai în vedere o serie de aspecte referitoare la conținut, vizibilitate, promovare și așa mai departe.

Însă, de departe, cel mai important lucru pe care trebuie să îl iei în considerare pentru a face față concurenței acerbe din online este traficul. Cât trafic atragi la ora actuală către website-ul tău și ce ai putea face pentru a îmbunătăți aceste rezultate? Nu știi de unde să începi? Iată câteva indicații în cele ce urmează:

1. SEO

Majoritatea celor cu experiență în ceea ce privește administrarea site-urilor web, optimizarea conținutului pentru motoarele de căutare nu mai reprezintă un secret, deși puțini sunt cei care stăpânesc cu adevărat această artă.

Dacă, însă, faci parte din categoria celor aflați la început de drum și bugetul nu îți permite să apelezi la profesioniști pentru rezolvarea acestor probleme, este mai mult decât posibil să fi sărit peste acest aspect. Iar asta se vede în pozția pe care o ocupi în motoarele de căutare, precum și în traficul pe care îl ai pe site.

Așadar, dacă vrei o mai bună vizibilitate și cât mai mulți vizitatori, concentrează-ți atenția către SEO. Află care sunt cele mai populare cuvinte cheie din aria ta activitate și folosește-le în cadrul conținutului pe care îl creezi, precum și în titlurile paginilor, în meta descrieri, descrieri imagini, etc. De asemenea, ai grijă ca site-ul să respecte structura recomandată de motoarele de căutare.

2. Creează un blog

Majoritatea brandurilor care se respectă au pe website o pagină de blog și nu ar strica să ”furi” și tu acest obicei. În cadrul acestei secțiuni poți împărtăși cu utilizatorii informații mai puțin formale, poți bune bazele unei relații cu dublu sens cu aceștia (în sensul că și userii pot comunica cu tine, prin comentarii) și poți crea conținut de calitate, relevant pentru audiența ta.

3. Folosește-te de publicitatea plătită

Acest tip de publicitate, deși costisitoare, poate da rezultate foarte bune în ceea ce privește creșterea traficului. Singurul lucru pe care trebuie să îl faci este să te asiguri că ai pus la punct un ad corect și relevant și că te promovezi în mediile cele mai potrivite pentru caracteristicul afacerii tale.

4. Profită de social media

Simpla prezență și postarea unor anunțuri sponsorizate nu sunt suficiente pentru a atrage mai mult trafic și a te bucura de notorietate. Ai grijă să postezi constant conținut relevant din website, dar și din alte surse, relevante pentru afacerea ta.

5. Urmărește rezultatele

Pentru a ști din ce parte îți vine cel mai mult trafic, trebuie să monitorizezi cu atenție rezultatele și să observi ce funcționează și ce nu. Atunci când ceva nu merge cum ar trebui, fie renunță la strategie, fie alege să o îmbunătățești. Orice startegie ai alege, ai răbdare, pentru că traficul nu crește peste noapte.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole