Ce trebuie sa facem atunci cand alegem sa lucram cu angajatii de la distanta? munca

Ce trebuie sa facem atunci cand alegem sa lucram cu angajatii de la distanta?

Publicat de

în

,

Pe masura ce apar noi tehnologii de comunicare care fac si mai usor ca angajatii aflati la distanta sa colaboreze cu echipele lor, numarul persoanelor care aleg aceasta varianta va continua sa creasca.

Iata cum va puteti sprijini forta de munca aflata in plina ascensiune de-a lungul caii spre succes:

  1. Concentrati-va asupra valorilor de baza

Un set puternic de valori impartasite sustine identitatea companiei dvs. si poate aduce impreuna lucratorii dvs. on-off si offsite. Liderii nu pot trece cu vederea importanta crearii unei identitati comune cu membrii ai aceleiasi echipe si a unui set comun de procese. Liderii trebuie sa stabileasca un set comun de valori si practici si sa comunice aceste valori angajatilor folosind toate canalele.

  1. Oferiti un program flexibil

Mai mult control asupra programului de lucru este unul dintre motivele pentru care angajatii se bucura de munca la distanta. Daca munca la distanta nu este o optiune pentru compania dvs., oferirea unor programe flexibile ar putea fi urmatorul lucru bun.

Angajatii cu programe flexibile raporteaza un echilibru mai bun intre viata profesionala si viata personala, reducerea consumului de alcool si cresterea productivitatii, in timp ce angajatorii vad beneficii cum ar fi scaderea cifrei de afaceri a angajatilor, reducerea absenteismului si a intarzierii.

  1. Investiti in tehnologie

Aplicatiile software de gestionare a proiectelor bazate pe cloud, aplicatiile de comunicatii si tehnologia apelurilor video sunt esentiale pentru fortele de munca la distanta.

Nici un angajat nu vrea sa se simta izolat. Tehnologiile de colaborare ofera lucratorilor aflati la distanta posibilitatea de a construi conexiuni si de a colabora cu colegii lor – chiar daca nu se afla in aceeasi incapere.

  1. Dezvoltati politici clare de lucru la distanta

Eliminati linia neclara intre locul de munca si relaxare, stabilind politici clare si limite atunci cand vine vorba de lucru de la distanta. Angajatii dvs. ar trebui sa stie exact cand se asteapta sa fie in birou si cand este bine sa lucrati acasa. Ei ar trebui sa stie daca trebuie sa fie disponibili in timpul programului normal de lucru.

Munca la distanta este in crestere, iar pentru angajati, beneficiile sunt clare. Pentru cei mai multi, ideea de a da drumul comutei zilnice este suficient de convingatoare pentru a depasi potentialele provocari, cum ar fi singuratatea si lipsa motivatiei.

Intre timp, angajatorii sunt atrasi de perspectiva cresterii productivitatii, dar sunt preocupati de eventualele ineficiente in colaborare. Din fericire, echipele la distanta pot fi la fel de colaborative si de succes ca echipele care se vad in fiecare zi – daca nu chiar mai mult! – atata timp cat sunt gestionate si sustinute corect.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole