Top 7 motive pentru care sa cumperi o bicicleta eliptica

Top 7 motive pentru care sa cumperi o bicicleta eliptica

Publicat de

în

,

Bicicletele eliptice, alaturi de benzile de alergat, bicicletele de fitness si aparatele de vaslit, sunt unele dintre cele mai populare aparate de fitness in randul celor care vor sa slabeasca sau sa isi imbunatateasca conditia fizica.

De ce ar trebui sa achizitionezi si tu un astfel de aparat? Iata mai jos 10 motive care te vor ajuta sa te hotarasti.

1. Te ajuta sa slabesti

Atunci cand vrei sa mai scapi de cateva kilograme, aceste biciclete eliptice fac adevarate minuni. Spre deosebire de banda de alergat, acestea sunt mai blande cu incheieturile, fapt pentru care te vei putea antrena mai mult, fara sa te confrunti cu neplacutele dureri de genunchi, de talpi si de spate.

2. Te ajuta sa nu exagerezi

Daca in cazul altor aparate poti fi tentat sa incepi din prima cu un ritm mai alert, prin setarea unei anumite viteze sau rezistente, in cazul bicicletelor eliptice esti obligat sa pornesti in mod normal, in concordanta cu viteza de acomodare a corpului. Asta inseamna ca te poti incalzi mai bine inainte de a incepe un antrenament mai intens, fapt care reduce semnificativ riscul de accidentari.

3. O poti folosi oricand

Avantajul de a avea un astfel de echipament la tine acasa este ca il poti folosi oricand, indiferent ca e noapte sau zi si indiferent daca afara ploua, e canicula sau viscol. In plus, nu iti vei mai face griji niciodata ca nu iti poti sincroniza programul cu cel al salii de fitness.

4. Poate fi folosita de intreaga familie

Asta inseamna ca nu trebuie sa ii cumperi bunicii un aparat diferit, si nici adolescentei care vrea sa isi mentina silueta. Ambele pot folosi bicicleta eliptica fara probleme, avand in vedere ca aceasta este foarte usor de folosit si blanda cu articulatiile. In plus, poate fi folosita fara probleme si de catre persoanele care se recupereaza in urma unei accidentari.

5. Economisesti

Achizitionarea unei biciclete eliptice poate fi mai avantajoasa decat sa platesti lunar un abonament la sala de fitness. Evident, asta daca obisnuiesti sa practici doar antrenamente cardio sau alte exercitii ce pot fi executatein confortul propriei locuinte.

6. Lucrezi mai multe grupe musculare

Desi poate ai impresia ca exersand pe bicicleta eliptica iti vei antrena doar muschii din partea inferioara a corpului, avand in vedere modul in care este construita, si ca esti nevoit sa te folosesti si de bratele acesteia, in miscare vor fi implicate si grupele musculare din partea superioara a corpului, respectiv cei ai bratelor, spatelui si ai abdomenului.

7. Lucrezi in intimitate

Ce poate fi mai placut decat sa te antrenezi fara grija ca cineva asteapta sa lucreze la acelasi aparat si fara ca cineva sa stea cu ochii pe tine? In plus, te poti imbraca oricum te simti tu mai confortabil si te poti tolani pe canapea imediat dupa ce ai terminat antrenamentul.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole