Echipamentele de protectie, o necesitate stricta in cadrul mediilor cu risc major de accidentari Hulko

Echipamentele de protectie, o necesitate stricta in cadrul mediilor cu risc major de accidentari

Publicat de

în

,

Companiile din varii domenii de activitate, in special cele din mediul industrial cauta in mod constant solutii care mai de care mai eficiente prin care sa ofere angajatilor medii de lucru cat mai sigure. Tehnologiile avanseaza intr-un ritm destul de alert, astfel ca pe langa eficienta, companiile cauta simultan si tehnologii mai sigure de utilizat.

Indiferent insa cat de mult au avansat tehnologiile utilizate in mediile industriale, un lucru este absolut cert si anume faptul ca echipamentele de protectie inca raman una dintre cele mai practice si mai sigure modalitati prin care se pot evita numeroase accidentari.

Din pacate accidentele de munca se intampla in mod constant, iar tara noastra se situeaza undeva in top in acest sens, tocmai datorita faptului ca angajatii nu poarta echipamentul de protectie complet sau pe cel adecvat.

Echipamentele de protectie sunt in general concepute pentru a acoperi diferite grade de risc, astfel ca alegerea acestora este un capitol pe care companiile vizate ar trebui sa le trateze cu prioritate. In prezent insa, lucrurile au devenit ceva mai simple in conditiile in care echipamente de protectia muncii se pot regasi chiar si in cadrul unor magazine online de profil.

De ce este insa atat de important ca echipamentele de protectie adecvate sa fie purtate cu strictete de catre angajati, mai ales in mediile din industria grea, acolo unde riscul accidentarilor este foarte ridicat?

Un echipament de protectie adecvat scade exponential riscul accidentarilor.

Unul dintre motivele de baza pentru care echipamentul de protectie nu trebuie privit ca un moft se datoreaza faptului ca acesta reprezinta in fond unica „bariera de protectie” care poate face diferenta dintre viata si moarte in anumite situatii.

Un echipament de protectie adecvat insa poate reduce considerabil riscul accidentarilor de orice natura avand in vedere ca acestea sunt concepute din materiale speciale in acest sens. Un exemplu foarte bun il reprezinta industria chimica, acolo unde substantele pot ajunge cu mare usurinta pe piele sau in ochi, daca nu este purtat echipamentul de protectie adecvat.

Echipamentul de protectie poate oferi si un oarecare grad de confort in anumite medii.

Exista numeroase medii de activitate in care angajatii sunt nevoiti sa munceasca in conditii de mediu destul de neprielnice din punct de vedere al temperaturilor.

In astfel de situatii, de cele mai multe ori sunt necesare echipamente de protectie specifice, care pot asigura angajatilor un plus de confort termic.

Sunt echipamentele de protectie o necesitate sau doar un moft?

Raspunsul la aceasta intrebare este unul cat se poate de firesc si anume, in absolut nicio circumstanta echipamentul de protectie nu poate fi considerat un moft avand in vedere ca scopul principal al acestuia este acela de a oferi protectie.

Un mediu de munca cat mai sigur este un angajament pe care ar trebui sa il ia in calcul orice companie in cadrul careia se desfasoara activitati care presupun anumite graduri de risc. Un echipament de protectie adecvat este un echipament de protectie ales in functie de factorii de risc prezenti in activitatea desfasurata.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole