Asistent medical in Germania

Asistent medical in Germania

Publicat de

în

Responsabilitatile unui asistent medical in Germania

 • Cunoaște structura și organizarea activitătii din secție/compartiment.
 • Respectă circuitele funcționale din secție / compartiment (în funcție de specific) pentru:
   • personal, medicamente, laborator;
   • lenjerie, alimente, vizitatori.
 • Evaluarea starii pacientului, masurarea, inregistrarea functiilor vitale.
 • Supravegherea comportamentului pacientului.
 • Administreaza tratamentul prescris in fisa pacientului.
 • Monitorizarea, consemnarea si raportarea valorilor functiilor vitale, vegetative ale pacientului (temperatura, puls, TA, respiratie, diureza, scaun, varsaturi, expectoratie, greutate corporala, talie) in foaia de temperatura.

Cum ma pot angaja in Germania ca asistent medical?

Locurile de munca in Germania pentru asistenti medicali sunt cu cerinte obligatorii de limba germana minim A2. Avand doar nivelul A2 nu se poate munci fara restrictii in Germania, ci doar in centrele de ingrijire pentru batrani, deoarece este necesar un nivel de cunostinte de minim B2 si o calificare profesionala.

Calificare profesionala pentru asistenti medicali in Germania se dobandeste doar in urma obtinerii unui certificat lingvistic de nivel B2.

Ce salarii se primesc?

Salarizarea este in functie de experienta si recunoastere, adica, un asistent medical cu germana A2 primeste intre 2.000 si 2.200 Euro Brut, iar cei cu recunoastere intre 2.600 si 3.400 Euro Brut.

Se poate munci ca asistent medical fara limba germana?

Din pacate un asistent medical fara limba germana nu poate munci pe teritoriul Germaniei pentru ca in activiatea de zi cu zi trebuie sa interactioneze cu pacientii si medicii sau sa citeasca fisele medicale.

MedialJob vine in ajutorul persoanelor care vor sa munceasca in Germania, dar nu cunosc limba germana, organizand cursuri subventionate pentru personalul din sanatate. Inscrierea la aceste cursuri asigura si un loc de munca in Germania, transportul catre angajator, suport de integrare gratuit.

Cursurile se organizeaza in Bucuresti, Sibiu, Deva si Hunedoara.

Informatii despre cursuri si alte oferte de locuri de munca pentru bucatari, ospatari, barmani, infirmieri, ingrijitori batrani, soferi, personal curatenie hotel si ajutor de bucatar pot fi gasite pe websiteul MedialJob sau pe pagina de Facebook.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole