Ce au in comun conceptele de cybersecurity si branding? securitate

Ce au in comun conceptele de cybersecurity si branding?

Publicat de

în

Publicatia Itstiri.ro a efectuat recent un studiu in-house care a relevat o conexiune stransa intre doua mari concepte des intalnite in momentul de fata in online, respectiv “cybersecurity” si “branding”. Studiul a fost posibil la initiativa editorilor portalului. Concluziile au fost trasate in baza unor insight-uri la care au avut acces prin intermediul partenerilor media.

Pentru ca online-ul a devenit o piata libera, este vitala siguranta utilizatorului, mai ales a celui cu potential de client. An de an, mii de oameni cad prada hackerilor prin intermediul reclamelor.

Hackerii vizeaza tot mai mult intreprinderile mici. Desi ar trebui sa luati toate masurile proactive posibile pentru a reduce riscul unei fraudari a datelor, este esential sa puneti in aplicare un plan robust de raspuns la dezastre. Acest studiu ne-a ajutat sa culegem informati care va vor ajuta sa stabiliti un plan si sa va reduceti pericolele care va ameninta reputatia pe termen lung”, a declarat Editorul Sef al publicatiei.

Putine lucruri dauneaza mai grav reputata unei organizatii decat o incalcare masiva a datelor. La urma urmei, clientii si companiile isi apreciaza intimitatea si securitatea atunci cand fac afaceri on-line. Ei au incredere in companiile care se ocupa de informatiile lor personale si financiare cu cea mai mare grija. Brandurile isi bazeaza activitatea zilnica pe dispozitive IT si internet, de la efectuarea de plati la comercializarea marfurilor catre clienti.

Nimeni nu este imun la incalcarea datelor si acest lucru i se poate intampla oricand unei companii de orice dimensiune ar fi aceasta. Totusi, Itstiri.ro va recomanda sa aveti intotdeuna un plan precis de raspuns in caz de catastrofe cibernetice. Totodata, este rezonabil sa va asteptati ca, in cazul in care suferiti o incalcare a datelor, clientii nemultumiti sa se indrepte catre social media.

Nicio companie nu se poate astepta sa fie vizata de un dezastru cibernetic, fara sa sufere consecinte. Aceasta nu inseamna ca brandul dumneavoastra ar trebui sa sufere consecinte negative pe termen lung in raport cu reputatia sa. Cu toate acestea, clientii si publicul vor urmari indeaproape pentru a vedea cum raspundeti la o incalcare a datelor.

Daca nu este tratata cu promptitudine, o incalcare grava a datelor poate fi scapata de sub control, la fel si reputatia brandului. Controlul daunelor implica faptul ca existati pentru clientii dumneavoastra, asigurandu-i ca luati toate masurile posibile pentru a remedia situatia. Daca nu comunicati cu clientii in mod deschis, cinstit si prompt, va puteti astepta la evaluarile si recenziile negative din Google, cum de altfel puteti deveni un subiect controversat in social media si chiar presa scrisa”, a mai adaugat sursa citata.

Dupa cum se arata in studiul realizat de Itstiri.ro, o incalcare a datelor poate deveni rapid o criza intr-un dezastru care, in cele din urma, va poate determina sa va inchideti afacerea. De fapt, s-a estimat ca 60% dintre companiile mici vor iesi din piata in termen de sase luni de cand sufera un atac cibernetic.

Puteti evita sa deveniti o statistica daca va luati toate masurile disponibile pentru a reduce sansa producerii unui atac cibernetic. Mai mult, stabilirea unui plan solid de criza este la fel de importanta. Transparenta este, de asemenea, esentiala pentru evitarea deteriorarii pe termen lung a reputatiei. Asta inseamna a fi deschis cu clientii. O admitere oficiala si scuzele publice sunt, totusi, primii pasi spre diminuarea pagubelor pe termen lung asupra reputatiei.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole