Intrebari frecvente pe care si le pun parintii cu privire la rolele pentru copii

Intrebari frecvente pe care si le pun parintii cu privire la rolele pentru copii

Publicat de

în

Copiii din zilele noastre sunt foarte activi – contrar parerilor celor care spun ca acestia stau mai mult pe telefon sau in fata televizorului. Toti isi doresc biciclete, trotinete, role, etc. si atunci cand ajung in parc nu ii poti tine nici o clipa locului.

Si daca cei mici isi doresc astfel de vehicule, datoria parintilor este sa le asigure. Glumesc, evident, caci nu toata lumea dispune de o situatie financiara indeajuns de buna incat sa-si permita astfel de achizitii.

Insa, acei parinti care isi permit sa le cumpere copiilor toate acestea, au si multe dileme in ceea ce priveste siguranta, eficienta, etc. obiectului cumparat. Iar in aceasta categorie se incadreaza si celebrele role (patine cu rotile).

Asadar, iata care sunt cele mai frecvente intrebari pe care si le adreseaza parintii atunci cand vor sa cumpere role copii, precum si raspunsurile la framantarile lor:

1. La ce varsta poate copilul meu sa mearga pe role?

Desi parintii isi fac griji ca un copil de 2-3 ani nu poate sa mearga pe role, specialistii spun ca acestia o pot face chiar de cand incep sa mearga in picioare. Totul este sa fii langa ei si sa ii dotezi cu echipament de protectie.

2. Ce beneficii are mersul pe role?

Copiii se pot bucura de foarte multe beneficii de pe urma mersului pe role. Nu doar ca acest tip de activitate reprezinta un motiv bun pentru a iesi din casa, dar ii incurajeaza si sa faca miscare, sa isi asume riscuri, sa ia decizii si sa creada in propriile forte.

3. Care sunt rolele potrivite pentru copilul meu?

In functie de varsta si de abilitatile copilului, poti alege patinele cu trei sau patru roti. Cele cu 4 roti (cate doua pe fiecare parte – quad skates) sunt indicate copiilor cu o varsta mai mica, ce abia invata sa se deplaseze in acest fel. Celelalte, cu rotile in linie (inline skates), sunt mai potrivite pentru copiii mai mari, care deja stiu sa isi mentina echilibrul si au abilitati motorii mai avansate.

4. Ce marime ar trebui sa aiba rolele?

Cel mai bine ar fi ca cel mic sa probeze rolele inainte de a le cumpara. Caci desi producatorii indica o anumita marime, dupa care te poti orienta, asta nu garanteaza si ca celui mic i se vor potrivi perfect. Iar rolele trebuie sa se potriveasca perfect si sa fie confortabile, astfel incat copilul sa fie incantat sa le foloseasca.

5. De unde cumpar cele mai bune role? Sa aleg un supermarket sau un magazin specializat?

Indicat ar fi ca acestea sa fie achizitionate de la un magazin specializat, fie el fizic sau online, pentru a beneficia de experienta si sfaturile vanzatorilor. Pe de alta parte, produsele din magazinele nespecializate, cum ar fi supermarketurile, pot sa nu fie de o calitate suficient de buna (desi pretul poate fi destul de ridicat).

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole