5 metode eficiente prin care iti poti tine copiii departe de gadget-uri

5 metode eficiente prin care iti poti tine copiii departe de gadget-uri

Publicat de

în

,

Desi tehnologia a inceput sa faca parte tot mai mult din viata noastra, copiii nu ar trebui expusi prea mult de mici la aceasta. Cum faci, deci, sa ii tii departe de telefon sau tableta? Afla cateva idei in articolul de mai jos.

Sigur ca cei mici nu trebuie feriti complet de tehnologie pentru ca vor deveni niste inadaptati atunci cand vor merge la scoala si ceilalti colegi vor sti sa foloseasca calculatorul si ei nu. Insa de aici si pana la a-i uita in fata telefonului, calculatorului sau tabletei, este cale lunga.

Asadar, daca vrei ca cei mici sa stea cat mai putin cu ochii in ecrane, iata cateva idei care iti vor fi de ajutor.

1. Puterea exemplului

Daca tu stai toata ziua cu ochii in telefon sau la televizor, nu te astepta ca cei mici sa nu faca la fel. Tu esti modelul lor si ei vor face ceea ce faci tu, nu ceea ce zici. Asadar, pentru ca cei mici sa stea departe de gadget-uri trebuie mai intai sa o faci tu. Acesta este punctul de plecare.

2. Nu lasa gadget-urile la indemana copiilor

Daca cei mici vad telefonul sau tableta le va fi greu sa nu cada prada tentatiei. Si tu o faci mereu, asa ca ii intelegi perfect. Pentru a evita acest scenariu, pune telefoanele si tabletele acolo unde copiii nu le vad si nu au acces. Cat despre televizor, este de ajutor daca nu ai unul in fiecare camera. Evita camera in care este amplasat acesta si cei mici nu vor fi tentati sa stea toata ziua la desene.

3. Schimba-le programul

Daca au prea mult timp liber dupa-amiaza, incearca sa le gasesti cate o ocupatie care sa le faca placere. Puteti iesi mai mult in parc, le poti cumpara o trotineta pentru copii cu care sa se plimbe, sau poate o bicicleta. Important este sa iesiti din casa, acolo unde tentatia de a sta in fata ecranelor e mare.

4. Nu le interzice complet accesul

Multi parinti fac greseala de a le interzice complet celor mici sa umble cu telefonul sau sa se uite la televizor, insa aceasta nu este tocmai abordarea cea mai corecta. Cu cat le interzici mai mult, cu atat acestia vor fi mai atrasi de ele.

Important este sa discuti cu copiii, sa le explici de ce nu e in regula sa stea atat de mult in fata ecranelor si de ce este foarte important sa iasa la aer si sa faca miscare. Vei fi surprins de cata intelegere vor da dovada cei mici atunci cand le explici cu respect avantajele si dezavantajele tehnologiei. In curand, ei vor fi cei care vor renunta sa stea pe telefon si vor dori sa iasa mai mult la joaca. Trebuie doar sa ii sustii, sa ai rabdare si sa fii acolo cand au nevoie de indrumare.

5. Nu uitati sa va distrati

Orice ati face, nu uitati sa va distrati si sa zambiti in fiecare zi!

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole