Cum si de ce sa alegi cel mai bun aparat multifunctional de fitness

Cum si de ce sa alegi cel mai bun aparat multifunctional de fitness

Publicat de

în

,

Anul nou vine cu rezolutii din cele mai interesante, insa de departe cel mai greu de indeplinit este cea cu „voi face mai multa miscare anul acesta”. Daca te-ai hotarat totusi sa treci de la plan la actiune, atunci varianta achizitionarii unui aparat multifunctional poate fi solutia care te va ajuta sa nu renunti dupa o saptamana.

Decizia de a achizitiona un astfel de aparat nu poate veni peste noapte, caci este posibil sa o regreti curand. Pentru a fi sigur ca iei decizia cea mai buna, iata de ce anume ar trebui sa tii cont:

1. Spatiul disponibil

Trebuie sa stii ca majoritatea acestor aparate multifunctionale au dimensiuni considerabile (tocmai pentru ca inglobeaza mai multe aparate in unul singur), asa ca trebuie sa ai la dispozitie un spatiu suficient pentru a le amplasa.

In plus, trebuie sa iei in calcul si faptul ca trebuie sa lasi suficient loc si in jurul aparatului, pentru a-l putea folosi in mod corespunzator.

2. Diversitatea exercitiilor

Unele aparate iti permit sa executi o diversitate mai mare de exercitii, in timp ce altele sunt mai restrictive. Acesta este defapt si unul dintre criteriile care le departajeaza si in functie de care se stabileste si pretul de vanzare. Astfel, un aparat mai complex va fi mult mai scump fata de unul la care poti executa o gama mai putin variata de exercitii.

In acest caz, alegerea depinde foarte mult de nevoile tale si de obiectivele pe care vrei sa le atingi. Dar si de bugetul disponibil.

3. Numarul statiilor de lucru

De obicei, aparatele multifunctionale cu mai multe statii de lucru sunt intalnite in salile de fitness si mai putin in casele oamenilor din doua mari motive: dimensiunile mari si pretul ridicat.

Cu toate acestea, daca in familie sunt mai multe persoane care vor sa faca miscare (sotia, mama, tata, fratele, etc.), atunci poti opta si pentru un aparat cu mai multe statii de lucru (la care se pot antrena simultan mai multe persoane).

4. Sistemul de rezistenta

Reprezinta un aspect foarte important pe care trebuie sa il iei in calcul. Astfel, poti alege un aparat multifunctional cu sistem de rezistenta bazat pe greutati (discuri, placute, etc.), pe benzi elastice sau pe cabluri si scripeti.

De ce sa cumperi un aparat multifunctional de calitate?

In primul rand pentru ca acesta este (sau ar trebui sa fie) realizat din materiale rezistente, iar manopera nu lasa loc greselii. Si in al doilea rand pentru ca e vorba de siguranta ta. Nu iti poti risca sanatatea si integritatea corporala achizitionand un aparat de proasta calitate sau foarte uzat.

Acestea fiind spuse, ideea achizitionarii unui aparat multifunctional de fitness poate fi o idee buna daca tii cont de sfaturile de mai sus si daca analizezi cu atentie toate optiunile pe care le ai la dispozitie.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole