gastroenterologie

Cunosti informatiile importante despre gastroenterologie?

Publicat de

în

Numita gastroenterologie este specialitatea medicala care se ocupa cu prevenirea, depistarea, diagnosticare si tratarea bolilor stomacului, esofagului, duodenului, colonului, intestinului subtire, ficatului, vezicii biliare si a pancreasului. Este foarte important ca pacientul sa mearga la un medic specialist in gastroenterologie pentru a putea primi un tratament eficient si care va rezolva simptomele sau problemele pe care acesta le are.
gastroenterologie

De ce sa apelezi la un medic specialist in gastroenterologie?

Cum a mai fost punctat, exista foarte multi pacienti care aleg sa recurga la ajutorul unui farmacist atunci cand prezinta dureri acute de stomac. Aceste dureri de stomac pot sa aiba numeroase cauze.

Nu intotdeauna acestea sunt datorate faptului ca ai mancat un aliment la care esti alergic sau ceva de acest gen. De exemplu, o parte din pacienti au arderi de stomac datorita faptului ca au luat anumite medicamente. Luate o perioada lunga de timp, medicamentele pot sa provoace arderile respective. Si astfel, se ajunge la sectia de gastroenterologie.

Astfel ca medicamentele pe care vi le va oferi farmacistul o sa va poate ajuta doar la ameliorarea durerilor, nu si la tratarea problemei respective.

Nu lasa problema sa se amplifice, caci va fi mai greu de tratat.

Principalele simptome care necesita o programare

Esofagul, stomacul, colonul, pancreasul, ficatul toate acestea fac parte din sistemul dumneavoastra digestiv. Astfel va este destul de dificil conform simptomelor care sunt problemele ce tin de gastroenterologie si din acest motiv este important sa veniti la medic:

  1. Dificultate in inghitirea alimentelor – daca se intampla sa aveti dificultati la inghitire, nu lasati acest simptom sa treaca pe langa dumneavoastra fara sa il bagati in seama. De asemenea, se aplica si in cazul unor dificultati in inghitirea apei. Iar unul din cele mai grave simptome care este asociat cu dificultatea de inghitire este faptul ca aveti senzatia ca ati mancat destul dupa doar cateva muscaturi de mancare. Acest lucru poate indica din pacate posibilitatea cancerului esofagian;
  2. Pantalonii dumneavoastra devin brusc prea stramti – daca se intampla ca pantalonii dumneavoastra sa devina intr-un timp scurt prea greu de inchis in comparatie cu acum cateva zile, cel mai posibil nu este faptul ca v-ati ingasat. Ci mai degraba acest lucru indica o poblema legata de gastroenterologie;
  3. Pantalonii dumneavoastra devin brusc prea largi – pierderea brusca in greutate poate fi un simptom al multor probleme de sanatate, inclusive al celor ce tin de gastroenteologie;
  4. Lipsa fierului in organism – cand aveti lipsa de fier in organismul dumneavoastra tot corpul resimte asta. Din aceasta cauza veti avea senzatii de oboseaza in majoritatea timpului, dureri de cap, unghii fragile, va cade parul si va simtiti slabit.
Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole