De ce sa alegi placile de constructii HPL?

Publicat de

în

Placile de constructii HPL au patruns si pe piata constructiilor din Romania datorita usurintei cu care se moneaza acestea, dar si pentru faptul ca sigura o rezistenta sporita si o durata de viata indelungata. Dar, inainte de prezenta argumentele  pentru care trebui sa-ti indrepti atentia catre aceste materiale de constructii, trebui sa intelegem mai intai de toate cum sunt produse aceste placi si ce anume la confera  rezistenta.

Prelucrarea placilor HPL

Placile HPL sunt foi stratificate de material celulozic-fibros (hârtie kraft) impregnate cu rășini termorigide și laminate, îmbinate între ele prin presare la presiune înaltă. Procesul, definit ca aplicarea simultană a căldurii (≥120ºC) și a unei presiuni specifice ridicate (≥5 MPa), are ca rezultat topirea și ulterior întărirea rășinilor termorigide în vederea obținerii unui material omogen, neporos (≥ 1,35 g/cm³) cu diverse finisaje de suprafață.

De ce sa alegi placile de constructii HPL? screenshot 2020 07 30 at 14 54 30 6vco

Datorita acestui proces de prelucrare, placile HPL  sunt rezistente la conditii grele de mediu, cum ar fi: poluare, mediu salin, vanturi cu nisip, grindina, expunere intensa la soare, variatii bruste de umiditate, socuri termice, etc. De aceea, acestea sunt recomandate pentru placarea  fatadelor, pentru parapeti la balcoane sau scari exterioare. Ele se folosesc cu success si la placari de pereti si stalpi in spatii cu trafic intens – pasaje pietonale, gari, aerogari, metrou, centre comerciale, etc.

Avantajele placilor HPL

Stratul de la suprafata are un rol dublu si anume de protectie impotriva radiatiilor UV , dar si rol estetic, deoarece placile HPL vin cu o varietate de modele ce imita foarte bine piatra, lemnul, betonul sau alte materiale, fiind potrivite in constructia oricarei cladiri, fie ca vorbim de spatiu de birouri sau zone rezidentiale.

De ce sa alegi placile de constructii HPL? listing placi hpl profesionale de exterior 8361 1 1572269634 fzrj kr73De ce sa alegi placile de constructii HPL? listing placi hpl profesionale de exterior 8361 20 1572269709 n3paDe ce sa alegi placile de constructii HPL? listing placi hpl profesionale de exterior 8361 19 1572269705 6an8 vbif

Placile de constructii HPL nu permit zgarierea, patarea sau decolorarea placilor, ceea ce inseamna o durata de viata indelungata, pastrand forma si culoarea multi ani. Mai mult, aceste placi de constructii sunt  eco-friendly deoarece nu contin metale grele, materiale toxice sau azbest.  Placile sunt inerte din punct de vedere bacterian, rezultand un produs ecologic care nu afecteaza mediul inconjurator.

De ce sa alegi placile de constructii HPL? screenshot 2020 07 30 at 14 54 50 ebm0 yrhu

Un alt avantaj al placilor de constructii HPL este acela ca sunt ușor de prelucrat, tăiat, dimensionat sau găurit, ceea ce inseamna o economie de bani si de timp. In timpul transportului, acestea se deterioreaza foarte greu, iar in cazul nefericit in care totusi se deformeaza o placa, aceasta poate fi indreptata cu o unealta simpla.

Placile HPL sunt certificate si se incadreaza in cele mai bune clase de protectie la foc din categoria materialelor organice – respectiv clasele B1 si B2. Forma materialului se pastreaza timp indelungat, acesta nu se desface in aschii, nu se topeste si nu-si modifica proprietatile pana la temperaturi inalte (peste 80 C).

Daca si tu vrei sa te bucuri de materiale rezistente si durabile pentru proiectul tau atunci placile de exterior HPL sunt solutia ideala. Cu o  gama foarte diversificata de modele si culori disponibile, placile HPL isi gasesc cu usurinta intrebuintarea, iar caracteristicile acestora le ridica in topul preferintelor multor arhitecti europeni.

 

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole