5 tipuri de antrenamente usoare pentru ciclisti

5 tipuri de antrenamente usoare pentru ciclisti

Publicat de

în

Cu toate ca, poate, ti-ai dori acest lucru, nu poti merge pe bicicleta, zilnic, zeci de kilometri. Uneori te vei simti obosit, nu vei avea chef, vremea va fi prea capricioasa pentru mersul pe bicicleta, etc dar va trebui, totodata, si sa planuiesti zile de odihna. In orice caz, este recomandat sa alternezi antrenamentele pe bicicleta cu alte tipuri de exercitii, mai usoare. Citeste, mai jos, ce poti sa faci ca sa ai parte atat de odihna cat si de o recuperare mai usoara:

  1. Exerseaza-ti abilitatile

In loc de o cursa lunga cu bicicleta, poti exersa anumite abilitati la care consideri ca ai de lucrat. Una dintre cele mai importante arii pe care le poti aborda este manevrarea corecta a bicicletei, care te va ajuta in multe situatii.

Spre exemplu, daca folosesti o bicicleta de munte, clar vei avea nevoie de abilitatile necesare manuirii bicicletei pe teren denivelat, pe pante, si in curbe. Prin urmare, este nevoie sa lucrezi la pozitia corpului, pozitia pedalelor, la franare, etc.

Insa nu este necesar sa mergi pe munte pentru a exersa – mai ales pentru mersul in pante si curbe poti alege sa te antrenezi in cel mai apropiat parc.

  1. Fa o plimbare pe jos

Mersul pe jos are nenumarate beneficii pentru sanatate, are un impact scazut asupra corpului, si nu te va solicita mai deloc. Mai mult, mergand pe jos vei face miscari mai ample si mai complexe decat cele din timpul pedalatului, ceea ce inseamna ca vei avea, per total, un corp mai mobil si mai puternic.

  1. Fa yoga sau Pilates

Yoga este o modalitate grozava de a face miscare si a-ti imbunatati mobilitatea si flexibilitatea. Mersul pe bicicleta impune miscari destul de restrictive, in timp ce unele zone ale corpului sunt neglijate. De aceea, vei beneficia, cu atat mai mult, de pe urma sesiunilor de yoga.

Pilates te ajuta sa iti intaresti zona core, care este foarte importanta pentru a-ti proteja coloana vertebrala, a-ti mentine echilibrul si a-ti imbunatati performanta pe bicicleta.

  1. Ridica greutati

Poate te intrebi ce legatura au greutatile cu mersul pe bicicleta. Deoarece bicicleta iti solicita mai ales picioarele, este nevoie sa iti antrenezi si alte parti ale corpului, inclusiv prin lucrul cu greutati. Poti face acest lucru inclusiv in perioadele de odihna activa, folosind greutati mai usoare. Printre altele, aceasta activitate te va ajuta sa iti corectezi postura dar si sa iti repari muschii prin stimularea circulatiei.

  1. Fa o plimbare usoara cu bicicleta

Zilele de odihna nu inseamna sa lasi bicicleta deoparte. O plimbare usoara cu bicicleta, in zilele de odihna, este preferata de multi ciclisti, deoarece stimuleaza circulatia, lucru care ajuta la refacerea muschilor si la mentinerea mobilitatii.

Acestea fiind spuse, daca simti ca si o plimbare usoara cu bicicleta este prea dificila pentru starea ta fizica, cel mai probabil este bine sa optezi pentru o zi de repaus complet.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole