7 pasi de urmat atunci cand copilul tau invata sa foloseasca rolele

7 pasi de urmat atunci cand copilul tau invata sa foloseasca rolele

Publicat de

în

Copilul tau isi doreste prima pereche de role insa aveti emotii in legatura cu procesul de invatare? Vi se pare prea complicat? Afla din articolul de mai jos pasii necesari de urmat pentru ca cel mic sa invete, cu usurinta, cum sa foloseasca rolele.

Spre deosebire de alte sporturi, mersul pe role este mai bland cu muschii si articulatiile. Este o modalitate usoara si distractiva de a face miscare, iar cu putina precautie si cu ajutorul echipamentului de protectie (casca, cotiere, genunchiere, manusi), riscurile de accidentare sunt aproape inexistente.

Iata, mai jos, 7 pasi de urmat pentru ca cel mic sa deprinda miscarile de baza ale mersului pe role, precum si masurile de precautie necesare:

  1. Verificarea rolelor si echipamentului de protectie

Primul pas – si unul dintre cele mai importante – reprezinta verificarea rotilor rolelor, precum si a legaturilor care tin piciorul. Verificarea trebuie sa fie frecventa, pentru ca acestea se pot slabi sau dezalinia cu timpul. De asemenea, asigura-te ca echipamentul de protectie este plasat intr-un mod adecvat. Casca nu trebuie sa fie prea lejera, si nici plasata prea mult spre fata sau spre spate.

  1. Alegerea locului

Gaseste o portiune de asfalt fara denivelari si mai putin circulata. Pentru o siguranta sporita, copilul poate incepe cu cativa pasi pe iarba.

  1. Pozitia corpului

Pozitia corecta in mersul pe role implica sa tii genunchii putin indoiti, cu picioarele paralele, si cu trunchiul usor aplecat in fata. Aceasta pozitie ii va oferi copilului mai multa stabilitate.

  1. Echilibrul pe un singur picior

Mentinerea echilibrului pe un singur picior ii va oferi copilului increderea de care are nevoie pentru a capata putina viteza. Pentru inceput, este bine sa stea intr-un singur picior, sprijinindu-se de un obiect stabil. Echilibrul trebuie exersat in mod egal, pe ambele picioare. Apoi, aceasta abilitate trebuie exersata in mers, ruland alternativ pe cate un picior.

  1. Impingerea in picioare

Pentru a merge corect pe o pereche de role copii, cel mic trebuie sa invete cum sa impinga in picioare. Greutatea trebuie lasata pe un singur picior, in timp ce, cu celalalt, va impinge in asfalt usor in lateral, ca atunci cand merge pe trotineta. Impingerea in picioare trebuie exersata cu fiecare picior, in mod egal.

  1. Franarea

Pentru o franare eficienta, invata-ti copilul sa se aplece usor in fata si, sprijinindu-si palmele pe genunchi, sa se impinga intr-un calcai, folosind frana rolei.

  1. Curbele

Cea mai usoara modalitate de a lua o curba pe role este sa iti folosesti corpul ca si cand ar fi volanul unei masini. Cu alte cuvinte, copilul trebuie sa iti roteasca corpul in directia in care doreste sa mearga.

In concluzie, iata ca mersul pe role nu este dificil de invatat odata ce cunosti pasii de baza. Rabdarea este, totodata, esentiala, iar copilul tau sigur va invata mai usor daca il incurajezi si il tii de mana in momentele mai dificile. Si nu uitati de beneficiile mersului pe role!

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole