Cum sa iti cresti toleranta la durere cand mergi cu bicicleta

Cum sa iti cresti toleranta la durere cand mergi cu bicicleta

Publicat de

în

Durerile aparute in urma unei curse cu bicicleta se pot preveni si trata destul de usor, respectand o dieta sanatoasa, hidratandu-te, si creandu-ti o rutina care sa includa atat exercitii mai intense cat si perioade de repaus necesare refacerii muschilor.

Totodata, cu toate ca genetica joaca un rol important in toleranta la efort si durere, ciclistii profesionisti cunosc faptul ca o minte puternica este ceea ce le ofera, pana la urma, avantajul ultim intr-o cursa sau un antrenament mai intens.

Iata, mai jos, anumite tehnici pe care le poti folosi pentru a-ti creste toleranta la durere cand folosesti bicicleta, indiferent daca folosesti o bicicleta de oras pentru transport, sau esti un ciclist pasionat de curse foarte lungi:

  1. Accepta si experimenteaza disconfortul

Orice ciclist cunoaste senzatia de oboseala ce ii cuprinde tot corpul dupa un efort care pare prea intens pentru nivelul sau de fitness. Totodata, anumite studii indica faptul ca oamenii resimt oboseala si durerile fizice cu ceva timp inainte ca organismul sa fie, cu adevarat, epuizat. In schimb, senzatia de oboseala apare ca o reactie a creierului la efort, in incercarea de a ne proteja corpul.

Bineinteles, nu este recomandat sa ignori complet aceasta senzatie.  Insa este de retinut ca, odata ce vei accepta ca disconfortul este o parte naturala a oricarui sport, si iti permiti sa continui cursa, creierul creeaza si noi cai neuronale care te vor ajuta sa devii, in viitor, mai rezistent la durere.

  1. Gandeste pozitiv

Ca si in alte sporturi, gandirea pozitiva are un rol important si atunci cand mergi cu bicicleta. Acest lucru nu inseamna sa iti imaginezi cursa perfecta sau sa te prefaci ca nu simti disconfort. In schimb, gandirea pozitiva iti cere sa reconstruiesti experienta disconfortului intr-un mod pozitiv, spre exemplu inlocuind gandurile despre un posibil esec (de exemplu, ca nu vei reusi sa parcurgi numarul de kilometri pe care ti l-ai propus), cu incurajari.

  1. Alatura-te unui grup

Modul in care functionam noi, oamenii, in grupuri, poate fi, de asemenea, de ajutor in depasirea limitelor si cresterea tolerantei la durere. Intr-un grup, vei simti nevoia sa te sincronizezi cu ceilalti, si vei respinge intuitiv posibilitatea de ramane in urma. Cu alte cuvinte, cand grupul pedaleaza mai tare, si tu vei fi tentat sa faci la fel, dincolo de disconfortul fizic pe care il simti.

  1. Invata tehnici de meditatie sau mindfulness

Tehnicile de meditatie sau mindfulness care se concentreaza pe mentinerea atentiei pot fi foarte utile pentru ciclisti. Exista diferite tehnici pe care le poti invata cu usurinta online, sau din unele aplicatii dedicate ciclistilor. In mod tipic, o astfel de tehnica iti va recomanda sa te concentrezi pe detalii repetitive, precum respiratia sau pulsul.

Sensul acestor tehnici este sa te distraga de la disconfort si ganduri negative legate de performanta ta, si sa te ajute sa accepti senzatiile fizice neplacute in loc sa lupti impotriva lor.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole