5 accesorii și aparate fitness esentiale pentru CrossFit acasa

5 accesorii și aparate fitness esentiale pentru CrossFit acasa

Publicat de

în

CrossFit este unul dintre cele mai populare moduri de a face fitness astazi. Si pe buna dreptate, deoarece combinatia de exercitii aerobice cu cele de forta, executate la diverse intensitati, inseamna ca poti obtine un antrenament complet si foarte eficient in scurt timp.

Cu toate ca, in CrossFit, iti vei folosi frecvent greutatea corporala in antrenamente, vei avea nevoie si de anumite accesorii si aparate. Acestea nu sunt, de obicei, nici complicate, nici costisitoare, deci le poti achizitiona pe majoritatea si pentru acasa, daca preferi sa faci sport astfel.

Iata care sunt acestea:

  1. Greutati

Exercitiile CrossFit includ, adesea, ridicarea de greutati sub forma ganterelor, halterelor sau mingilor fitness, ce pot fi folosite pentru o varietate mare de miscari. Majoritatea exercitiilor se bazeaza pe repetari intr-un anumit numar de seturi, ceea ce cu siguranta iti va creste pulsul dar iti va dezvolta si musculatura.

  1. Aparatul de vaslit

Intr-o sala CrossFit vei gasi, aproape fara exceptie, un aparat de vaslit.

Asta deoarece este un aparat cu ajutorul caruia iti lucrezi eficient toata musculatura corpului, si fara a pune presiune excesiva pe incheieturi, asa cum se intampla in cazul altor aparate, precum banda de alergat.

Un aparat de vaslit nu este costisitor si nici nu ocupa mult spatiu deci, daca esti pasionat de CrossFit, opteaza pentru acest aparat si incorporeaza-l fara ezitare in antrenamentul tau.

  1. Benzi de rezistenta

Acest accesoriu este ideal pentru a aduce ceva varietate in antrenamentele CrossFit fara a cheltui multi bani si fara a avea nevoie de spatii mari de depozitare pentru aparate voluminoase.

Poti achizitiona benzi cu diferite niveluri de rezistenta, pe care le poti folosi atat pentru a adauga rezistenta anumitor exercitii, cat si pentru incalzire, sau pentru a inlocui greutatile atunci cand te-ai plictisit de ele. Daca nu stii exact cum sa utilizezi benzile, orienteaza-te catre seturi care includ instructiuni de folosire, pentru ca acestea contin, de obicei, si exemple de exercitii.

  1. Creta

Daca ridici greutati mari sau folosesti o bara de tractiuni, vei avea nevoie de creta pentru a te asigura ca ai o buna aderenta cu haltera sau bara. Daca nu vrei sa iti umpli casa de praf de creta, opteaza pentru creta lichida, ce vine in propriul recipient usor de utilizat si de depozitat.

  1. Cilindrul din spuma

Intensitatea antrenamentelor CrossFit inseamna si ca vei experimenta dureri musculare precum si muschi incordati. Folosind un cilindru de spuma iti poti masa tesutul conjunctiv si muschii pentru a te relaxa si a-ti recupera mobilitatea dupa un workout. Insa poti folosi un cilindru din spuma, la fel de bine, si pentru incalzire inainte de un antrenament. Nu neglija incalzirea pentru ca te poate feri de multe probleme ulterioare.

Evita folosirea cilindrului daca ai avut, recent, rupturi musculare sau daca te recuperezi dupa anumite afectiuni, deoarece se considera ca masajul in profunzime poate afecta procesul de vindecare. Daca nu esti sigur, intreaba medicul sau, cel putin, un antrenor experimentat.

Photo by Victor Freitas from Pexels

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole