Content writing versus Copywriting

Content writing versus Copywriting

Publicat de

în

Unul dintre primele lucruri pe care fiecare scriitor de articole trebuie sa le inteleaga inainte de a incepe proiectul este scopul continutului scrierii. Fara a defini in mod clar scopul, este foarte posibil ca, continutul extrem de bine cercetat sa se termine cu un efort irosit. Asta nu inseamna ca, continutul nu poate fi deloc reutilizat sau utilizat.

Inseamna pur si simplu ca, daca continutul nu conduce un anumit numar de persoane la actiunea necesara piesei, va trebui in cele din urma sa fie refacut pana cand va obtine rezultatul dorit.

Nicaieri aceasta distinctie nu este mai evidenta decat in ​​diferenta dintre continutul scris pentru informare si continutul scris pentru vanzare (content writing versus copywriting).

Pentru unii, gandul de a folosi continutul articolului pentru a vinde este ingrozitor. Ceea ce vine in mod normal in minte atunci cand se discuta despre procesul de vanzare cu scrierea articolelor sunt scrisori de vanzari cu raspuns direct obraznic si bombastic, cu titluri enervante si un limbaj exagerat. In timp ce majoritatea scriitorilor recunosc ca acest tip de scriere (in scrisori de vanzare cu raspuns direct) isi are locul sau, gandul de a-si transforma mestesugul intr-o scrisoare de genul acesta este mult prea greu.

Cu toate acestea, redactarea articolelor, atunci cand este practicata eficient, este de fapt departe de scrisorile de vanzare de genul acesta. De fapt, de multe ori procesul de vanzare realizat in redactarea articolelor este de a muta un prospect cu un pas mai aproape de o vanzare si de a nu forta un raspuns emotional pentru a lua o decizie de cumparare chiar in acel moment.

Un obiectiv rezonabil pentru un redactor de articole este acela de a determina un potential cumparator sa le furnizeze informatiile de contact si sa accepte sa auda mai multe mesaje de marketing de la scriitor (sau de la clientul scriitorului) in viitor. Indiferent de obiectivul vanzarilor, procesul de scriere a articolelor pentru vanzare este foarte diferit de cel in care autorul scrie pentru a-si informa cititorii.

Cand un scriitor de articole isi incepe piesa de continut cu scopul de a vinde, nu pune neaparat bazele unei prezentari liniare a faptelor. Scopul inceputului unei piese de vanzare este de a descrie in detaliu problema pe care o are un potential client.

Aceasta este cea mai importanta parte a articolului de vanzari, deoarece cititorul ar trebui sa aiba impresia ca scriitorul intelege frustrarea lor unica sau punctul lor de durere. Scriitorul de articole intra in detaliu in ceea ce priveste ce inseamna sa ai problema si cum este posibil ca cititorul sa se simta. De fapt, scriitorul le aminteste de disconfortul acut pe care il au in prezent.

Odata ce scriitorul a subliniat in detaliu acest disconfort, trec la o etapa de agitatie. Cu alte cuvinte, scopul critic al scriitorului este atunci sa vorbeasca despre ceea ce inseamna sa NU rezolvi problema. Aici redactorii de articole descriu in termeni personali si vii dificultatea la care se poate astepta atunci cand nu este implementata nicio solutie la problema lor.

Acum, daca exista vreo etapa a procesului de scriere care seamana cu scrisorile de vanzare directa mentionate anterior, aceasta este aceasta. Scopul acestei etape nu este de a oferi dovezi pentru un punct sustinut anterior. Ideea este de a determina cititorul sa prevada cel mai rau lucru care s-ar putea intampla daca problema nu este rezolvata. Aceasta este de fapt o etapa excelenta pentru prezentarea studiilor de caz personale.

Studiile de caz sunt o punte excelenta catre ultima etapa de scriere de vanzare, care rezolva problema. Aici scriitorul trebuie sa furnizeze informatii de fapt (verificabile atunci cand este posibil) despre modul in care cei, care s-au luptat personal cu problema, au rezolvat-o.

In mod convingator, aceste marturii personale vor vorbi despre produsul sau serviciul dvs. si despre modul in care le-a adus usurare. Articolul se incheie cu modul in care cititorul poate obtine aceleasi rezultate si / sau poate obtine aceeasi usurare. Aceasta declaratie de concluzie este denumita in mod adecvat de specialistii in marketing: „chemarea la actiune”.

Scriitorul ofera instructiuni explicite despre cum sa rezolve problema. In timp ce in scrierea articolelor informationale, scopul este de a oferi inchiderea dovezilor furnizate, un articol de vanzare muta cititorul intr-un loc specific in procesul de cumparare.

Formatul de baza al redactarii articolelor este: problema, agitarea, rezolvarea. Limbajul ar trebui sa fie convingator, dar sobru. Acest lucru este valabil mai ales atunci cand scopul articolului este de a muta un prospect cu un pas mai departe in procesul de cumparare.

Nu exista nimic inerent corect sau gresit in niciuna dintre formele de scriere a articolelor. Abilitatea scriitorului este sa stii cand sa folosesti formatul de vanzare si cand sa folosesti formatul conceput pentru a informa.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole