6 motive sa incerci vaslitul de interior

6 motive sa incerci vaslitul de interior

Publicat de

în

,

Alergatul si ridicarea greutatilor sunt foarte populare printre pasionatii de fitness insa, din cand in cand, orice persoana are nevoie de mai multa diversitate. O metoda de antrenament noua ar putea fi schimbarea binevenita in programul tau – desigur, ai putea incerca o multime de sporturi noi insa canotajul – sau vaslitul – de interior merita o sansa reala datorita multiplelor sale beneficii.

Daca doresti sa iti modifici programul de fitness, ia in considerare acest antrenament complet. De ce?

Iata sapte motive motive pentru care ar trebui sa incerci vaslitul de interior:

  1. Vei arde multe calorii

Vaslind intr-un ritm viguros, poti arde 600 de calorii pe ora, sau chiar mai mult, in functie de greutatea ta corporala si de intensitatea efortului fizic depus. Numarul mare de calorii arse pe un aparat de vaslit rivalizeaza cu numarul de calorii arse in timpul ciclismului montan.

Anumite studii au indicat faptul ca, atunci cand vine vorba de reducerea tesutului adipos, vaslitul depaseste ciclismul, in special datorita utilizarii mai intense a musculaturii in timpul vaslitului decat atunci cand pedalam.

  1. Vei elimina deficientele musculare

Persoanele care depun mult efort fizic prin antrenamente cardio tind sa aiba si anumite deficiente musculare. Insa prin vaslit aceste deficiente pot fi compensate pentru ca aceasta activitate iti va solicita majoritatea muschilor si, prin urmare, va contribui la dezvoltarea lor.

  1. Este un antrenament pentru intregul corp

Pe un aparat de vaslit iti vei folosi atat partea superioara cat si cea inferioara a corpului. Atunci cand este utilizat corect, aparatul de vaslit te ajuta sa iti activezi spatele, bratele, picioarele si zona core, pentru un antrenament complet.

  1. Amelioreaza stresul si iti imbunatateste starea de spirit

Vaslitul la interior iti va pastra mintea focusata si te va ajuta la ameliorarea stresului, pe masura ce faci miscarile specifice vaslitului. Ritmul regulat al miscarilor poate conduce la o stare meditativa, ce iti va aduce o stare deosebita de calm si concentrare.

  1. Cursurile de vaslit te invata o tehnica adecvata

Pentru ca vaslitul nu este o activitate populara in afara lumii fitness-ului sau a sportului competitiv, majoritatea oamenilor nu au vaslit niciodata si, prin urmare, nu cunosc postura corecta in timpul vaslitului. Insa, pe masura ce aparatul de vaslit a devenit mai popular in salile de fitness, si incepatorii intr-ale vaslitului de interior au acum acces la instructori si cursuri ce ii pot invata tehnica corecta.

Un curs tipic va contine exercitii de intensitate medie si perioade de recuperare active. Unele cursuri vor incuraja participantii sa vasleasca sincronizat, simuland o echipa reala de canotaj.

  1. Scade riscul de accidentare

Pentru persoanele in varsta, cei care au probleme cu articulatiile sau pentru cei care au suferit, recent, o accidentare, sporturile cu impact ridicat, precum alergarea, nu sunt recomandate. Vaslitul, in schimb, este o metoda grozava de a face cardio fara a impacta puternic articulatiile. Prin urmare, este si potrivit pentru a evita accidentarea in timpul antrenamentelor de anduranta.

Sursa inagine Andres Ayrton de pe Pexels

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole