4 utilizări ale cafelei reci

4 utilizări ale cafelei reci

Publicat de

în

Fiecare băutor de cafea s-a confruntat cu această problemă. ”Ce fac cu cafeaua care s-a răcit?”.

Deși rezolvarea poate părea simplă, răspunsul nu e chiar atât de previzibil. Nu o arunci și nici nu o bei așa cum e.

De ce? Pentru că un băutor de cafea adevărat nu va bea niciodată cafea simplă rece ori reîncălzită, chiar daca e preparata la un expresor cafea de calitate.

Atunci, care e soluția? Află din cele ce urmează.

1. Ice coffee

Cine nu iubește cafeaua cu gheață?! Dacă vrei să te bucuri de savoarea unei cafele cu gheață ca la cel mai bun coffee shop, poți face acest lucru chiar la tine acasă. Toarnă restul de cafea de dimineață într-un pahar înalt, adaugă câteva cuburi de gheață și zahăr, dacă dorești, sau îndulcitorul preferat. Ia un pai, ornează după plăcere și savurează pe îndelete.

A doua variantă la această băutură, dacă silueta îți permite și nu te vei simți prea vinovat/ă după, este să adaugi frișcă la amestecul de mai sus, plus un strop de vanilie. Astfel vei obține cu adevărat o băutură savuroasă, decadentă, cu care te vei putea răsfăța într-o zi toridă de vară și nu numai.

2. Ice cream coffee

Cafeaua și înghețata sunt miraculoase pentru papilele gustative. Deci, de ce să arunci cafeaua care s-a răcit când poți prepara cu ea o băutură sublimă? Adaugă sortimentul de înghețată preferat în paharul cu cafea (îți recomand înghețata de vanilie, dar poți folosi și de ciocolată sau alte sortimente dacă preferi), amestecă un pic și savurează.

Dacă îți place milkshake-ul, poți turna amestecul de cafea și înghețată într-un blender și vei obține o băutură fină și cremoasă, ideal de savurat dimineața, înainte de serviciu.

3. Cuburi de gheață

Îți place să pui gheață în aproape orice băutură? Atunci ce zici dacă ai adăuga cuburi de gheață din cafea? Toarnă cafeaua într-o formă specială de cuburi (sau poți folosi forme mai deosebite, cum ar fi inimioare, smiley faces, etc) și apoi plasează recipientul în congelator pentru câteva ore.

Poți folosi aceste cuburi atunci când prepari iced cofee sau le poți adăuga în paharul cu lapte, dimineața, etc. Posibilitățile sunt nenumărate.

4. Jeleu

Noi, românii, nu prea suntem înnebuniți după jeleu, dar americanii au făcut o adevărată pasiune pentru acest preparat.

Iată cum faci: cumperi un pachet de gelatină fără arome și îl dizolvi în cantitatea necesară de cafea; dai recipientul la frigider (poți așeza amestecul într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară pentru a fi mai ușor de tăiat), iar când s-a întărit taie-l în cuburi mai mici sau mai mari, după preferințe. Servește ca atare sau alături de o cupă de înghețată. Pentru ca jeleul să fie mai delicios, ar trebui să îndulcești cafeaua înainte.

Așadar, iată că și cafeaua rece are câteva întrebuințări de-a dreptul delicioase așa că ar fi păcat să o mai arunci de acum înainte.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole