5 metode de creștere a vizibilității pe Facebook

5 metode de creștere a vizibilității pe Facebook

Publicat de

în

,

Ultimele modificări la algoritmul Facebook au schimbat modul în care se desfășoară lucrurile în social media si implicit in planul tau de promovare site. Afacerile nu se mai pot baza atât de mult pe reach-ul organic și trebuie să muncească de 10 ori mai mult pentru a ajunge în news feed-ul utilizatorilor.

Chiar dacă e mai greu să ajungi în fața audienței, nu este imposibil. Trebuie doar să acorzi o mai mare atenție conținutului pe care îl postezi, precum și atitudinii față de fani. Iată, în continuare, câteva sfaturi care să te ajute să obții o mai bună vizibilitate, în ciuda algoritmului Facebook.

1. Analizează comportamentul audienței

Folosește Facebook Insights și vezi ce postări din trecut au obținut cele mai multe reacții din partea fanilor tăi. Reia genul acela de postare creând un conținut nou bazat pe același subiect.

2. Creează conținut de calitate

Dar nu conținut de calitate în general, ci special pentru audiența ta. Postează articole, imagini și video-uri în ton cu specificul afacerii tale și la care te aștepți ca oamenii să rezoneze.

Acest subiect este de mult timp dezbătut și adus în atenția posesorilor de pagini de Facebook, și nu numai. Și chiar dacă toată lumea înțelege ideea din spatele acestui sfat, puțini sunt cei care reușesc să îl pună în practică în mod corespunzător. Fii autentic și original și vei fi cu un pas mai aproape de rezulatele pe care le aștepți.

3. Fii aproape de fani

Atunci când cineva comentează la o postare, indiferent că e de bine sau de rău, că ți se adresează o întrebare sau nu, este indicat să răspunzi cât de rapid poți. În funcție de subiectul discuției, poți aprofunda conversația prin adresarea unor întrebări sau acordarea unor sfaturi. Oamenii vor vedea astfel că îți pasă de ei și vor fi mult mai încrezători în brandul pe care îl reprezinți.

4. Sincronizare

Un alt aspect de care trebuie să ții cont dacă vrei mai multe reacții și mai multă vizibilitate pe Facebook, este momentul la care este indicat să publici o postare. Analizează comportamentul audienței și vezi în care parte a zilei ai obținut cele mai multe reacții. Organizează-te în așa fel încât să le oferi oamenilor conținutul dorit la timpul potrivit.

5. Cere păreri

Și nu de la vreun specialist, ci de la propria audiență. Postează întrebări de genul ”Care este produsul vostru favorit de la…” sau ”Ce experiență aveți cu utilizarea serviciilor de…”, etc.

Indiferent de natura întrebării, trebuie să ai grijă ca răspunsul la aceasta să nu poată fi ”da” sau ”nu”. Acestea trebuie să stârnească dorința audeinței de a împărtăși din propriile experiențe. În acest fel vei porni o adevărată conversație, iar postarea ta ve deveni repede vizibilă în news feed-ul cât mai multor utilizatori.

Indiferent de strategia pe care o vei alege pentru a obține o mai bună vizibilitate pe Facebook, trebuie să știi că nu poți realiza nimic dacă nu ești sincer, autentic. Utilizatorii nu pot fi păcăliți și te vor taxa cu prima ocazie.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole