O afacere cu Photo booth

O afacere cu Photo booth

Publicat de

în

In continuare vreau sa va prezint afacerea photo booth cu costuri minime care nu are nevoie de birou. O afacere in domeniul fotografiei cu zambete. Este vorba despre o cabina foto care e idea de a scapa de plictiselile de la petreceri.

Constructia photo booth

Daca vrei sa cumperi dea gata o cabina foto nu e tocmai ieftina , de aceea in cele ce urmeaza te indrumam cum sa iti construiesti propriul photo booth.

In primul rand ai nevoie de un aparat de fotografiat , de preferat DSLR, o imprimanta , un calculator si un monitor touchscreen. Ceva mai simplu ar fi un laptop cu ecran touchscreen daca exista posibilitatea.

Mai apoi se construieste cutiuta si se cauta un soft potrivit care sa interconecteze toate acestea. O principala caracteristica a aparatului de fotografiat este aceea de a avea posibilitatea de live view, si asta pentru ca petrecaretii sa se vada in monitor.

La partea de imprimanta , aceasta trebuie sa fie ori cu alimentarea hartiei din rola (solutia ideala dar si cea mai scumpa) sau daca nu cele cu jet de cerneala care se alimenteaza la 50 de coli.

E bine sa fie o imprimanta cu sistem de alimentare a cernelei prin ciss pentru a diminua costurile printurilor.

Evitati imprimantele care se alimenteaza la 20 de coli deoarece sunt si scumpe (pret per print) dar aveti si mare bataie de cap cu alimentarea hartiei.

Mai e nevoie de lumini , acestea trebuie sa fie de modelare , atunci cand nu se fotografiaza pentru a te putea vedea in monitor si un mic blitz cu bounce pentru fotografiere , personal am ales blitzul de pe aparatul foto.

Costuri echipament photo booth

  • Monitor touchscreen 1.000 lei
  • Camea foto Nikon D90 cu obiectiv 900 lei
  • Imprimanta Epson P50 cu ciss 500 lei
  • Sistem desktop 800 lei
  • Realizare cutie photo booth 300 lei
  • Total 3.500 lei

Preturi inchiriere Photo booth

Un photobooth se inchiriaza in zilele noastre cu preturi cuprinse intre 300 si 400 euro pe 8 ore . De aici noi trebuie sa mai platim costurile printurilor care sunt undeva intre 50 bani per printul cu imprimanta ink jet si 1 leu pentru imprimantele cu alimentare din rola.

Deci din pretul total se mai scade undeva la 100 euro pretul printurilor.

Piata de desfacere photo booth

Un photo booth se poate folosi la petreceri private , corporate , revelioane, zile de nastere, absolviri.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole