Cum sa ai grija de sanatatea ta chiar daca esti foarte ocupat

Cum sa ai grija de sanatatea ta chiar daca esti foarte ocupat

Publicat de

în

,

Sanatatea ar trebui sa fie o prioritate insa cum putem sa ne atingem acest obiectiv cand suntem din ce in ce mai ocupati si distrasi de tehnologii care ne tin lipiti de scaun si canapea?

Cum poti obtine un stil de viata sanatos fara sa faci schimbari care sa iti dea peste cap intreaga viata? Folosind cateva strategii simple, insa, vei vedea ca vei fi capabil sa integrezi in rutina zilnica si timp pentru fitness si sanatate.

Iata care sunt aceste strategii:

1. Mergi la medic

Multi dintre noi suntem obisnuiti sa mergem la medic doar atunci cand ne confruntam cu o problema evidenta de sanatate. Insa nu uita ca multe afectiuni nu au simptome imediate, sau au simptome extrem de subtile pe care poti cu usurinta sa le pui pe seama stresului sau inaintarii in varsta: oboseala, senzatii neobisnuite de frig sau caldura, alergii, dureri de spate etc.

Pentru a incepe cu adevarat sa te pui pe picioare in ce priveste sanatatea ai nevoie, mai intai, de o evaluare corespunzatoare din partea medicului tau. Impreuna cu acesta poti determina nevoile tale imediate in ce priveste sanatatea. In acest fel nu iti vei pierde timpul cu diete sau exercitii de care, poate, nu ai nevoie, ci te vei ocupa direct de problemele curente.

2. Utilizeaza gadget-uri

Indiferent ca alergi sau folosesti un aparat fitness precum un aparat de vaslit pentru un antrenament, poate fi destul de descurajant sa astepti anumite rezultate si sa nu stii cand si daca vor aparea acestea.

O bratara fitness iti va veni in ajutor in acest sens deoarece te va ajuta sa iti monitorizezi mai bine rezultatele. In plus te vei simti mai incurajat sa mentii rutina de fitness.

3. Obisnuieste-te cu rutina

Nu vei gasi pe nimeni care sa vorbeasca in termeni pozitivi despre rutina, exceptie facand fitness-ul. De ce? Pentru ca, in fitness, consecventa este cheia obtinerii unor rezultate durabile.

Perspectiva face diferenta in acest caz: doar pentru ca va trebui sa respecti un program de exercitii asta nu inseamna ca ele trebuie sa fie plictisitoare.

Dimpotriva, iti poti crea un program de exercitii variat care sa te faca sa astepti cu nerabdare urmatorul antrenament.

4. Renunta la trenduri

Ultimele trenduri in diete si exercitii sunt rareori utile pe termen lung. Ele promit rezultate rapide – si poate chiar le vei vedea – insa acestea nu sunt, de obicei, nici sanatoase nici sustenabile pe termen lung.

Dietele te vor priva de diferite tipuri de nutrienti, in timp ce anumite tipuri de exercitii s-ar putea sa nu fie potrivite pentru obiectivele tale, abilitatile tale, sau varsta ta. Afla ce functioneaza pentru tine, indiferent de trend, si transforma-ti stilul de viata.

5. Gandeste si actioneaza pas cu pas

Nu te ingrijora prea mult in ce priveste viitorul. Fa cele mai sanatoase alegeri posibil acum, in prezent, si nu te judeca prea aspru daca sari peste un antrenament.

Photo by Avrielle Suleiman / Unsplash

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole