Antrenarea muschilor abdominali cand mergi pe bicicleta

Antrenarea muschilor abdominali cand mergi pe bicicleta

Publicat de

în

,

In general, prin mersul pe bicicleta vei obtine un antrenament cardio destul de bun. Multi oameni folosesc bicicleta atat pentru relaxare cat si pentru a dezvolta anduranta la efort dar si musculatura picioarelor.

Stiai, insa, ca iti poti lucra si abdomenul atunci cand mergi pe bicicleta? Este un aspect mai putin cunoscut printre cei care fac fitness insa este adevarat si, folosind tehnicile corecte, iti poti lucra abdomenul pentru mai multa forta, mai putine dureri de spate, si mai multa toleranta la efort.

Indiferent ca pedalezi pe o bicicleta de oras mergand la birou sau pe o bicicleta de munte in weekend, atat muschii tai abdominali cat si restul muschilor din zona core sunt activati cand pedalezi.

Bineinteles, pentru ca iti folosesti mai mult picioarele pentru mersul pe bicicleta, acesta nu va putea inlocui un workout specific creat pentru antrenarea zonei core.

Insa cu siguranta poti sa iti lucrezi muschii abdominali chiar si pe bicicleta, utilizand cateva tehnici simple:

1. Adopta pozitia corecta

Pentru a-ti lucra muschii abdominali pe bicicleta trebuie sa ai pozitia corecta in sa. Bratele si palmele trebuie sa fie relaxate pe ghidon, mentinand privirea inainte, nu in jos. Cu spatele intr-o pozitie neutra si oasele bazinului asezate ferm pe sa, iti vei mentine si genunchii orientati inainte, nu catre laterale.

2. Incordeaza-ti zona core

Iti va fi mai usor sa pui in practica aceasta tehnica daca o exersezi, mai intai, asezat sau intins pe podea. Fie ca te asezi sau te intinzi, genunchii trebuie sa ii mentii indoiti, cu talpile pe podea si umerii relaxati. Aseaza-ti palmele in zona stomacului, inspira si permite abdomenului sa se extinda. Cand expiri, incordeaza-ti muschii abdominali. Incordeaza-i atunci cand pedalezi, dupa ce expiri sau mentine-i incordati cateva secunde, relaxeaza-i si repeta o data la cateva expiratii.

3. Relaxeaza-ti bratele

Pe masura ce obosesti pedaland este posibil sa te apleci mai mult in fata si bratele sa preia o parte din greutatea ta. Trebuie sa mergi impotriva acestei tendinte, mentinand corpul drept pentru ca bratele sa ramana relaxate si tu sa iti folosesti zona core, in principal, pentru a-ti sustine corpul pe bicicleta.

Incordarea zonei core, in timp ce iti relaxezi partea superioara a corpului, va fi mai usor de realizat pe o bicicleta fitness. Asta deoarece iti vei putea relaxa bratele pe ghidon fara a-ti pierde echilibrul.

4. Ridica-te de pe sa

O alta tehnica utila pentru antrenarea muschilor abdominali cand faci plimbari cu bicicleta, mai ales atunci cand esti in natura, este sa te ridici de pe sa cand urci la deal. Zona ta core te va ajuta sa ai mai multa forta si sa iti mentii stabilitatea. Altfel, daca iti relaxezi prea mult umerii si soldurile, nu iti vei putea mentine atat de usor echilibrul pe bicicleta.

Daca esti incepator si simti ca nu ai multa forta fizica nu sta ridicat de pe sa prea mult timp.

 

Photo by Luca Beani / Unsplash

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole