Cum să-ți repui motocicleta pe drum după o perioadă lungă de timp

Cum să-ți repui motocicleta pe drum după o perioadă lungă de timp

Publicat de

în

Este posibil ca pandemia de Coronavirus sa va fi dat peste cap toate planurile in anii trecuti pentru calatoriile pe motocicletă pentru mulți dintre noi, dar acum , cum restrictiile au fost ridicate si poti calatorii linistit  trebuie sa va asigurati că motocicleta este gata de drum.

De asemenea,  aceste verificări simple vor merita să le faceți in primul rand pentru siguranta dvs. Nu este nevoie nici de o cutie de scule, găsiți ce vă trebuie la finalul articolului.

Asadar, ce trebuie sa verifici daca vrei sa pleci cu motociclea la drum dupa o perioada lunga de stat in garaj

Verificați presiunea

Producătorii de anvelope recomandă adesea să supra-gonflați cauciucul înainte de a lăsa bicicleta în repaus peste iarnă sau pauze mai lungi de stat in garaj. Aceasta pentru a preveni deteriorarea carcasei anvelopei pe măsură ce motocicleta pierde presiune în timp.

Verificați în manualul de utilizare presiunile corecte și profitați de această ocazie pentru a verifica cu atenție starea generală a anvelopelor, căutând fisuri între benzile de rulare.

Reumpleți cu combustibil

În mod ideal, înainte de a vă depozita bicicleta, ar fi trebuit să consumați combustibilul la minimum, spre deosebire de a-l lăsa plin până la refuz. „Părțile ușoare” combustibile ale combustibilului se vor evapora și vor face benzina mai puțin volatilă. Adăugând cinci litri de benzină proaspătă, veți revigora efectiv combustibilul rămas, împiedicând astfel pornirea defectuoasă. Folosiți o pâlnie cu filtru pentru a împiedica pătrunderea de impurități.

Starea bateriei

Dacă garajul dvs. are curent electric, este ușor să lăsați motocicleta conectată la un incarcator – dar dacă nu aveti un garaj, va trebui să verificați bateria.

O baterie sănătoasă ar trebui să aibă 12,5v sau mai mult. Orice valoare mai mică va necesita o încărcare sau poate chiar o baterie nouă, care o poti comanda online de la un magazin online cu piese motociclete. Când faceți verificarea tensiunii, asigurați-vă că aprinderea este oprită.

Nivelul de ulei

Scoateți bicicleta de pe suporturi și încercați să o țineți în poziție verticală, astfel încât să fie echilibrată, apoi verificați cantitatea vizibilă pe vizor. Motoarele cu jojă trebuie ținute în poziție verticală și echilibrate, dar verificați în manual dacă joja trebuie să fie scufundată sau înșurubată înainte de a face o citire.

Verificați garniturile

Garniturile de etanșare ale furcilor se pot defecta dacă o bicicletă a stat în repaus o perioadă lungă de timp. Ștergeți un șervețel în jurul montantului și a garniturii pentru a căuta orice fel de ulei care curge.

Într-un caz grav, uleiul s-ar fi scurs pe furcă și, eventual, pe discuri și etriere, așa că asigurați-vă că sunteți minuțios. Procedați la fel pentru amortizorul spate.

Porniți și verificați nivelul lichidelor

Majoritatea motocicletelor au nevoie de o accelerație minimă sau chiar deloc pentru a porni de la rece, dar aveți răbdare, este posibil ca motorul să trebuiască să se rotească de câteva ori înainte de a porni. Odată pornită, lăsați-o să se încălzească, fiind atent la eventualele scurgeri din sistemele de ulei și lichid de răcire.

Verificați din nou nivelul uleiului și al lichidului de răcire odată ce motocicleta este din nou rece.

Verificati lantul

Așezați motocicleta pe suportul său central sau pe un suport de paddock și verificați tensiunea lanțului și ajustați-o dacă este necesar. Folosiți acum un lubrifiant de calitate pentru lanț, aplicându-l din interior și mascați fundalul cu o cârpă pentru a împiedica ca excesul de spray să ajungă la anvelopă. Asigurați-vă că axul roții este și el corect strâns la torsiune, conform specificațiilor.

Verificati piulițele

Faceți o verificare amănunțită a piulițelor și șuruburilor cruciale ale motocicletei dvs. Dacă ați avut motocicleta în bucăți pe parcursul iernii pentru curățare sau reparații, faceți o verificare finală a bicicletei pentru siguranță.

Trebuie să includeți șuruburile pentru etrier, piulițele de la ax și șuruburile de prindere a piciorului furcii. Modul corect de verificare a strângerii este să desfaceți mai întâi șurubul și apoi să îl strângeți cu o cheie dinamometrică până la valoarea corectă.

Verificati documentele

Verificați dacă asigurarea dumneavoastră este valabilă , in caz contrar verifica un broker de asigurari. Verifica si data de expirare a ITP-ului si asigurate ca este valabil.

Uneltele necesare pentru a repune în funcțiune o motocicletă

  • Lubrifiant pentru lanț
  • Lanternă
  • Manometru de presiune pentru anvelope
  • Multimetru
  • Cheie dinamometrică
Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole