Cum sa faci sport daca nu ai timp sa ajungi la sala

Cum sa faci sport daca nu ai timp sa ajungi la sala

Publicat de

în

,

Mersul la sala este ceva usor pentru unii dar mai dificil pentru altii. Fie ca nu ai suficient timp la dispozitie, nu vrei sa platesti pentru a face sport, sau nu esti chiar convins/a ca ai nevoie de tot ceea ce gasesti la o sala de fitness, atata timp cat iti e greu sa ajungi la sala trebuie sa gasesti o alternativa acestei activitati.

Chiar daca nu iti place sa faci sport, 30 de minute pe zi de activitate fizica la o intensitate moderata poate face minuni, literalmente, pentru sanatatea ta, atat pe termen scurt cat si pe termen lung. Daca nu poti ajunge la sala de fitness nu inseamna ca trebuie sa renunti cu totul la miscare.

Foloseste aceste sfaturi de la specialisti despre cum sa iti creezi un program de exercitii acasa, chiar daca nu ai la dispozitie aparate complexe sau un antrenor.

1. Incearca antrenamentele online

Astazi multe sali de fitness si antrenori posteaza diferite tipuri de antrenamente online, gratuit. Poti gasi orice tip de antrenament iti poti imagina: dans, cardio, antrenamente de forta, antrenamente pentru flexibilitate si mobilitate, yoga, antrenamente pentru seniori sau femei insarcinate etc.

Mediul online este plin de resurse, la un click distanta si fara costuri suplimentare. Doar ai grija sa nu incerci exercitii foarte solicitante fara supravegherea unui antrenor si fara sfatul medicului, daca suferi de anumite afectiuni.

2. Cumpara-ti greutati

Chiar si o singura greutate fitness poate fi suficienta, daca esti incepator. Este foarte important sa iti mentii si chiar sa iti dezvolti musculatura, mai ales daca ai peste 40 de ani.

Lucrul cu greutati medii, chiar si de doua-trei ori pe saptamana, te poate ajuta sa iti mentii forta fizica si rezistenta la efort pana la o varsta inaintata. Din nou, vei gasi online o multime de antrenamente eficiente cu greutati.

3. Incearca antrenamente HIIT

HIIT este un tip de antrenament foarte eficient, potrivit celor care nu au mult timp la dispozitie. Poate fi foarte variat si solicitant, daca iti doresti un antrenament intens. Daca esti incepator, nu depasi 20-30 de secunde atunci cand faci efort, si ia o pauza de 20 de secunde inainte de a trece mai departe la urmatorul exercitiu.

Iata cateva exercitii potrivite pentru un program HIIT:

  • Podul cu ridicarea bazinului de la sol
  • Mountain climbers
  • Burpees
  • Flotari
  • Genuflexiuni
  • Sarit cu coarda
  • Vaslitul la aparatul de vaslit
  • Jogging

4. Mersul pe bicicleta si alte activitati

Daca nu poti dedica o parte anume din zi unui antrenament, integreaza miscarea in rutina ta de zi cu zi. Utilizarea unei biciclete pentru a face naveta, urcatul scarilor in loc sa iei liftul, prelungirea plimbarii cainelui si asa mai departe pot face diferenta atunci cand vrei sa ai un stil de viata mai sanatos.

In plus, poti dedica si weekend-urile unor activitati sportive, impreuna cu prietenii.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole