Cele mai apreciate sortimente de cafea arabica

Cele mai apreciate sortimente de cafea arabica

Publicat de

în

Chiar și cei mai impatimiti bautori de cafea nu vor cunoaste si nu vor gusta din toate variantele de Arabica ce se cultiva in lume. In acest articol ne-am propus sa va prezentam o lista cu cele mai apreciate varietati de Arabica pe care sa le degustati. Este probabil sa intalniti pentru prima dată cateva dintre sortimentele de cafea din lista de mai jos.

Cafeaua Arabica Kona

Cafeaua Kona este cultivata in Hawaii. In aroma sa sunt prezente note ierbale, florale si o usoara tenta de nuca. Bautura are o aroma delicata, usoara, cu o aciditate distincta.

Cafeaua Arabica Jamaica „Blue Mountains”

Aceasta cafea arabica de origine are un gust domol si delicat, dar cu o aciditate puternica si o usoara tenta amara. Se percep note de iarba, nuci si florale, la fel ca si in cazul cafelei Kona. Acest sortiment de cafea este produs in cantitati relativ mici si cea mai mare parte a productiei este expediata in Japonia unde este foarte apreciata. Cafeaua este cultivata pe pantele abrupte ale muntilor din Jamaica la peste 2000m altitudine. Temperaturile scazute, rocile vulcanice, o perioada pana la coacere de zece luni si recoltarea care este facuta manual duc la savoarea unica a acestei cafele.

Cafea Arabica Ethiopian Sidamo

Aroma cafelei de origine Ethiopian Sidamo sa este delicata cu usoare tente florale si de sirop de artar. Cea mai pura aroma de cafea din lume, potrivit expertilor. Se recomanda doar o prajire blanda. Este indicata atat pentru prepararea manuala dar si la expressor.

Cafeaua Arabica Peaberry

Deoarece cea de-a doua jumatate nu este fertilizata si nu se dezvolta, termenul „Peaberry” in limba engleza se refera la boabele care contin doar o singura jumatate de boaba de cafea, spre deosebire de cele doua care sunt in mod obisnuit maturate in interiorul boabei. Soiul este apreciat pentru intensitatea aromei si a parfumului boabelor. Alaturi de aromele florale, savoarea sa este puternica si profunda, distingandu-se arome de citrice, ananas si chiar nuca de cocos. O aciditate bogata, un corp mediu si arome pronuntate de zahar brun caracterizeaza gustul. Se recomanda o prajire medie a acestor boabe de cafea.

Cafeaua Arabica Sumatra Mandheling Indonezia

Cunoscatorii de cafea apreciaza acest tip pentru aroma cu corp puternic, pamantie, de muschi si ciuperci, care il diferentiaza de restul. Aciditatea scazuta, dulceata naturala si delicatetea sunt principalele caracteristici ale acestei cafele. Aceste boabe sunt potrivite pentru o prajire intensa foarte adecvata pentru presa franceza sau espresso.

Cafea Arabica Toraja – Sulawesi, Indonezia

Boabele de cafea neprocesate seamana cu pietrele de cuartit. Pentru cei care nu stiu cu ce se aseamna aceasta culoare, ganditi-va la o combinatie dintre culoarea laptelui si gri. Are o aroma pamantie, lemnoasa cu usoara tenta de mucegai nobil si un pic piperata. Dintre toate cafelele enumerate este cea mai dulce in mod natural, cu aciditate scazuta, un gust cu corp puternic si note ierbale. O prajire medie spre puternica este ideala. Pentru espresso si presa franceza, aceasta este o alegere excelenta.

In final va recomandam sa incercati cel putin unul dintre aceste sortimente cafea si sa va bucurati de savoarea sa. Aceste sortimente de cafea pot fi gasite intr-un magazine online de cafea arabica de origine.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole