Alegerea bicicletei potrivite - Ghid pentru incepatori

Alegerea bicicletei potrivite – Ghid pentru incepatori

Publicat de

în

Daca ti s-a trezit subit interesul pentru ciclism, dar nu stii exact ce bicicleta sa iti cumperi, acest ghid iti va fi de un real ajutor.

Atunci cand esti la inceput, in orice domeniu, ai nevoie de timp pentru a te pune la curent cu detaliile si specificatiile tehnice reprezentative.

Insa daca tu vrei sa iti cumperi bicicleta cat mai curand si nu mai ai rabdare sa citesti zeci de articole si postari de specialitate, atunci informatiile de mai jos sunt pentru tine. Vei afla rapid si fara mare efort ce tip de bicicleta ti s-ar potrivi cel mai bine.

1. Bicicleta de munte

Asa cum ii spune si numele, acest tip de bicicleta este special creat pentru a parcurge trasee montane, mai mult sau mai putin dificile. Asadar, daca esti orientat catre un astfel de stil de ciclism, atunci poti lua in calcul actizionarea unui mountain bike. Ai in vedere insa, ca acest tip de bicicleta poate fi folosit si in oras (mai ales in cele cu strazi pline de gropi), desi ciclistii cu experienta nu recomanda acest lucru.

2. Bicicleta de oras

Aceste modele de biciclete de oras au o geometrie mai relaxata si putine viteze (sau chiar deloc) si sunt destinate plimbarilor linistite prin oras sau in afara lui, in parcuri ori pe faleza, etc. Ciclistul are o pozitie relaxata, rotile fiind mai groase si saua mai mare, extrem de confortabila.

Daca ai in plan plimbari mai lungi sau curse de viteza, acest model nu este cel mai indicat. Insa daca iti place sa pedalezi doar pentru a te relaxa, atunci e o optiune de luat in calcul.

3. Bicicleta hibrid

Sunt special create pentru a face fata mai multor tipuri de teren si sunt de obicei o combinatie de cursiera si mountain bike. Astfel, le poti folosi atat la deplasari in afara orasului, in zone montane, cat si in oras, pentru mers la serviciu sau rezolvat diferite comisioane. Sunt unele dintre cele mai versatile modele si merita toti banii ivestiti.

4. Biciclete cursiere

Sunt destinate mersului pe distante lungi si pe drumuri asfaltate. Au un numar mare de viteze si sunt ideale pentru cei care iubesc viteza. Ai in vedere insa ca acest model de bicicleta nu ofera o pozitie prea confortabila ciclistului. Va trebui sa adopti o pozitie aerodinamica (specifica cilcistilor din cursele de viteza, gen Tour de France) ce nu este usor de suportat atunci cand mergi pe distante foarte mari.

5. Bicicleta pentru navetisti

Este evident ca poti merge la serviciu si inapoi pe orice bicicleta, insa cele special create pentru asta au cateva dotari extra: portbagaj, aparatori pentru lant si aparatori de noroi, faruri, etc.

Acestea sunt principalele tipuri de biciclete din care poti alege daca vrei sa intri in lumea ciclistilor amatori sau de ocazie. Pe langa acestea insa mai sunt si alte tipuri, mai moderne: recumbent, electrice, in tandem si pliabile.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole