Sfaturi de siguranță pentru bicicleta electrică

Sfaturi de siguranță pentru bicicleta electrică

Publicat de

în

,

Odată ce ai investit în achiziționarea unei biciclete electrice, trebuie să te asiguri că aceasta va fi și în siguranță. Hoții sunt amatori de biciclete obișnuite, dar pe cele electrice le iubesc de-a binelea. Vezi mai jos câteva sfaturi care te vor ajuta să îți protejezi bicicleta electrică de un eventual furt.

Un lacăt de bicicletă antifurt nu costă o avere, este ușor de folosit și îți oferă o oarecare siguranță. Acesta se poate folosi mai ales atunci când îți lași bicicleta nesupravegheată pentru perioade scurte de timp. Pentru celelalte situații, însă, iată și alte soluții pentru protejarea bicicletei:

1. Parcări

O idee bună atunci când trebuie să intri undeva este să lași bicicleta într-o parcare de mașini, dacă acest lucru e permis. Acestea sunt păzite, de obicei, așa că bicicleta ta va fi în deplină siguranță

2. Locuri publice

În cazul în care nu ai la dispoziție nicio parcare, poți lăsa bicicleta într-un loc unde să nu deranjeze traficul pietonal. Verifică mai întâi dacă ai voie să faci acest lucru. Locurile aglomerate sunt, de obicei, un spațiu sigur în care să îți lași bicicleta.

3. În interior

Dacă mergi cu bicicleta la birou, de exemplu, iar parcarea nu este suficient păzită, atunci poți să îți ”parchezi” bicicleta în interior. Este una dintre cele mai bune soluții pentru a evita furtul bicicletei, indiferent că ești acasă, la școală, la serviciu sau în vacanță.

De asemenea, trebuie să ai în vedere ca atunci când ești acasă, dacă locuiești la curte, să nu îți lași bicicleta afară. Pune-o peste noapte în garaj, în magazie sau chiar în casă, dacă nu ai alt spațiu de depozitare.

4. Asigurare

Nu mulți sunt cei care știu că pot încheia o asigurare pentru bicicletă și, din păcate, nu multe companii de asigurări încheie astfel de polițe. Cu toate acestea, dacă vei căuta suficient de bine, vei găsi câteva companii care să te ajute în acest sens.

Înainte de a încheia o astfel de asigurare, însă, ai grijă să verifici toate condițiile impuse de broker. Unele dintre polițe nu oferă protecție atunci când ești plecat în vacanță, ci doar în cazul în care furtul are loc în localitatea de reședință. Este important să excluzi orice nelămurire înainte de a lua o decizie.

5. Seria bicicletei

Aceasta îți va fi de ajutor în cazul în care bicicleta va fi, totuși furată. Polițiștii o pot identifica pe baza acestui număr și astfel îți cresc șansele de a-ți recupera mai repede bunul.

6. Aplicații

Mai nou, poți folosi aplicații de smartphone cu ajutorul cărora îți poți localiza bicicleta, prin GPS. De asemenea, ai posibilitatea de a monta o alarmă care să te avertizeze în momentul în care bicicleta este mutată.

Iată că măsurile de siguranță pe care trebuie să le adopți pentru a-ți proteja bicicleta, fie ea electrică sau nu, nu se rezumă doar la un lacăt antifurt.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole