5 pași pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului cu procesul de dezvoltare web

Publicat de

în

Se observă că 75% din credibilitatea unui site web depinde de designul acestuia. Acest lucru face imperativ să investești în design web, servicii de dezvoltare web și să îmbunătățești imaginea mărcii tale.

Acest lucru face ca este esențială adoptarea unui proces de proiectare a site-ului web care să includă toți pașii esențiali care facilitează o structură și ordine adecvate în proces.

Acest lucru vă asigură că designul și dezvoltarea site-ului dvs. sunt:

  • Profitabil
  • Foarte funcțional
  • Credibil

Prin urmare, este esențial să luați în considerare anumite aspecte, cum ar fi cadrele dinamice pentru dezvoltarea web și aspectul în timpul planificării site-ului și definirii cerințelor dumneavoastră.

5 pași pentru a îmbunătăți experiența utilizatorului cu procesul de dezvoltare web

Astăzi, am discutat câțiva pași esențiali pe care trebuie să îi includeți într-un proces de succes al site-ului web pentru rezultate promițătoare pentru site-ul web.

Iată cum arată structura:

  • Optimizarea aspectului paginii web
  • Ghid de stil pentru o navigare mai bună
  • Design UX și UI pentru călătorii îmbunătățite ale utilizatorilor
  • Evaluarea calitatii
  • Lansare de succes și tactici post-lansare

Optimizarea aspectului paginii web

Acesta este primul pas în procesul de proiectare a site-ului web și probabil cel mai important. Pentru a crea un aspect al paginii web bine structurat, trebuie să vă concentrați pe informații profunde ale site-ului.

În acest scop, trebuie să planificați aspectul, inclusiv crearea unui sitemap care să prezinte structura și scheletul site-ului. În plus, trebuie să vă concentrați pe maparea conținutului de pe fiecare pagină.

Serviciile potrivite de dezvoltare web pot defini călătorii ușoare ale utilizatorilor care conduc la puncte de conversie. Acest lucru face ca utilizatorii să navigheze fără efort pe site.

Următoarea mișcare este de a canaliza canalul de conversie al site-ului web și pentru a face acest lucru, trebuie să recunoașteți paginile importante și conținutul necesar pentru toate aceste pagini.

Ca servicii de dezvoltare a aplicațiilor web, vă recomandăm să acordați prioritate acestora:

  • Conștientizarea produsului sau a mărcii
  • Considerare
  • Interes
  • Conversie
  • Loialitate

O modalitate inteligentă de a optimiza aspectul paginii este planificarea și îndeplinirea tuturor cerințelor înainte de lansarea mare a site-ului web.

Ghid de stil pentru o navigare mai bună

Odată ce întregul proces de planificare este finalizat, atunci serviciile de proiectare a site-ului web pot crea un ghid de stil pentru a asigura uniformitatea pe întregul site.

Un ghid de stil este o colecție de documente care conțin informații despre designul, conținutul și aspectele tehnice ale unui site web.

Scopul acestui document este de a servi drept referință pentru cele mai bune practici în design web. De asemenea, va oferi exemple de elemente comune, grile de aspect de pagină și specificațiile pentru tipografie.

Guide to Website Style este un document care îi ajută pe designeri să creeze site-uri web prin ghiduri pentru designul vizual și prezentarea conținutului.

Un ghid de stil este un set de standarde și linii directoare pe care echipa de proiectare și dezvoltare le urmează pentru a se asigura că site-ul este consecvent și accesibil.

Acesta este modul în care ghidurile de stil definesc de obicei elementele utile pe site:

  • Culori: designerii determină ce culori vor fi folosite pentru diferite elemente, cum ar fi antetul, butoanele și alt text.
  • Sigle: Meniu contractat vs meniu complet – aceasta este una dintre referințele esențiale pe care designerii le caută în timp ce creează instrucțiuni pentru logo-uri cu privire la modul de utilizare a acestora, în ce dimensiune, versiune și culoare.
  • Imagine și fotografie: în această etapă, designerii creează linii directoare pentru tipurile de ilustrații și imagini care pot fi utilizate împreună cu tratamentul lor de culoare.
  • Tipografie: designerii stabilesc linii directoare pentru utilizarea fonturilor în paragrafe, anteturi și linkuri, printre altele. Aceste linii directoare cuprind culori, tipuri, spațiere între linii, greutăți, kerninguri și multe altele.

Design UX și UI pentru călătorii îmbunătățite ale utilizatorilor

88% dintre clienții online sunt de acord că nu se întorc niciodată pe un site web după o experiență de utilizator slabă.

Experiența utilizatorului este un element vital al unui site web; doar poarta de acces este satisfacția utilizatorului.

Procesul de proiectare a site-ului web include două etape importante:

  • Designul experienței utilizatorului (UX): În această etapă, profesioniștii UX replic planul site-ului web în schițe de pagini alb-negru, cunoscute de obicei ca wireframes. Aceste wireframes prezintă aspectul conținutului, astfel încât să puteți vizualiza pâlnia de conversie , excluzând elementele care distrag atenția, cum ar fi fotografia, culoarea etc.
  • Interfață cu utilizatorul (UI): Odată ce wireframes-urile sunt aprobate, echipa de proiectare web trece la detaliile minuscule care adaugă viață site-ului. Designerii de interfață de utilizare adaugă imagini, culori, definesc forme, fonturi și alte efecte în cadrul wireframes.

Designul final și aprobat de UI este transformat într-un ghid de stil și livrat echipei de dezvoltare.

Evaluarea calitatii

Testele și testele pot promova lansarea de succes a site-ului web. Acest lucru face esențial ca experții în dezvoltare web să efectueze teste interne înainte de lansare. Acești experți pot angaja utilizatori reali pentru a efectua teste pentru site-ul dvs.

În timpul acestei evaluări a calității, agențiile de design digital și web verifică și testează toate linkurile și conținutul publicat pe site. În plus, căutăm eventualele anomalii tehnice sau erori funcționale.

Aceste erori pot fi orice, de la încărcarea paginii care consumă mult timp până la chatbot neadecvat. Experții analizează, de asemenea, că toate înscrierile, formularele și alte funcții funcționează fără probleme pe site.

În acest moment, feedback-ul utilizatorului este semnificativ, deoarece poate împărtăși ce informații oferă site-ul publicului său. Cu acest feedback, aveți posibilitatea de a modifica orice informație înșelătoare sau nedorită.

În această etapă, strategii digitali trebuie să confirme dacă site-ul CMS face următoarele:

  • Este receptiv
  • Are o experiență ușor de utilizat
  • Nu este complicat

Asigurați-vă că site-ul web este testat pe mai multe dispozitive și revizuit pe diferite browsere pentru a asigura cele mai bune practici de asigurare a calității. Faceți un pas înainte și testați-le în diferite fusuri orare. Când mai multe căutări sunt efectuate simultan, site-urile web devin încet, așa că nu uitați să testați acest aspect.

Lansare de succes și tactici post-lansare

Toate echipele trebuie să fie atent și au dreptul la sarcini variate atunci când data lansării site-ului se apropie.

De exemplu, agenția digitală trebuie să aibă în vedere următoarele:

  • Mai întâi, confirmați cu clientul dacă a achiziționat deja un pachet de găzduire, are planul sau dacă ar dori ca agenția să le acopere.
  • Vă trimitem un e-mail prin care vă informăm că site-ul va fi live și avem nevoie de acces la domeniu. În acest fel, putem transfera toate datele necesare către Cloudflare din motive de management și securitate îmbunătățite.
  • Configurați o listă de verificare în mai mulți pași pentru a evita să pierdeți orice aspect și pentru a asigura o lansare fără probleme.
  • Cu aceste linii directoare, este posibil să fii martorul unei lansări reușite!

Cea mai importantă eroare a companiilor este să ignore site-ul web după lansarea acestuia. Singurul aspect pe care îl au în vedere sunt vânzările dobândite prin intermediul acestui site.

Din păcate, ei uită că există ceva numit întreținere post-lansare, iar acesta este un aspect semnificativ dacă doriți să obțineți profituri de pe site.

Trebuie să vă adresați experților pentru a vă asigura că site-ul dvs. nu are probleme și funcționează constant.

În calitate de agenție de web design, avem un proces de întreținere post-lansare aliniat în care atingem următoarele aspecte:

  • Creați periodic backup-uri complete ale site-ului web
  • Optimizați viteza site-ului la intervale
  • Executați măsuri de siguranță de audit pentru a preveni adware, malware și alte amenințări viruși
  • Actualizați în mod regulat site-ul web cu conținut relevant

Gânduri finale

Am discutat despre cele cinci aspecte proeminente pe care trebuie să le luați în considerare în timpul procesului de proiectare și dezvoltare web. Cu toate acestea, în afară de acestea, mai multe alte integrități trebuie luate în considerare în proces.

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole