Cum sa iti mentii programul de fitness in vacanta

Cum sa iti mentii programul de fitness in vacanta

Publicat de

în

, ,

O buna parte din oameni gasesc destul de dificil sa isi mentina motivatia pentru un program regulat de exercitii fizice. Acest sentiment este cu atat mai greu de mentinut in vacanta, pentru ca ritmul nostru zilnic este intrerupt, suntem stimulati de o multime de lucruri noi si, cel mai probabil, nu avem la dispozitie mediul potrivit pentru a face sport (decat daca ne cazam la un hotel cu sala fitness).

In centrul vacantelor se afla relaxarea, experientele noi si petrecerea timpului cu cei dragi, asa ca putini sunt aceia care vor sa se mai conformeze unui program strict de miscare. Totodata, o vacanta de la obiceiurile noastre sanatoase, desi nu poate strica complet progresul realizat de-a lungul mai multor luni sau ani, poate sa ne impacteze negativ.

Chiar daca renuntam pe termen scurt la sport, atitudinea pe care o adoptam in vacanta poate sa ne stimuleze sa mai renuntam la exercitii si acasa, mai ales daca nu suntem printre cei carora le place sa faca sport.

Asadar, o strategie mai buna este sa iti faci un plan din timp, pentru a-ti putea adapta rutina fitness la concediu.

Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta:

  1. Fa plimbari lungi sau alearga

Pentru cei care nu au acces la un aparat cardio in timpul sarbatorilor, solutia este simpla. Oriunde ai fi, probabil este destul de usor sa iesi afara sa te plimbi sau sa alergi, fie dimineata, fie dupa cina. O plimbare de 20 de minute poate arde aproximativ 100 de calorii, in functie de sexul si greutatea unei persoane.

  1. Inspira-te din mediul online

Daca esti in camera de hotel fara niciun fel de echipament sportiv iar afara este prea cald sau prea frig pentru o plimbare, poti sa deschizi tableta sau laptopul si sa cauti printre miile de videoclipuri cu exercitii care nu necesita accesorii. Cateva exemple sunt: exercitii cu greutatea corporala, Pilates, yoga, dans si asa mai departe.

  1. Ia-ti in bagaj benzi elastice

Daca iti plac exercitiile de forta, nu trebuie sa fie dificil sa le faci in vacanta. Desigur, nu este practic sa iti pui o greutate fitness in bagaj, insa un set de benzi elastice va fi si util si usor de transportat. Nu te vor ajuta la fel ca un set de gantere grele, insa ofera un antrenament serios, mai ales daca le folosesti pe cele mai dure.

  1. Foloseste fiecare oportunitate

Chiar daca esti in vacanta, acest lucru nu inseamna ca trebuie sa faci doar plimbari scurte intre sezlong si bar. De asemenea, este bine sa ai un plan, insa chiar si cele mai bune planuri pot fi rapid date peste cap in vacanta. De aceea, nu te bloca in planuri si nu te frustra prea tare daca nu poti sa faci sport asa cum ti-ai dori. Cauta cat mai multe oportunitati de mers pe jos, joaca-te fotbal cu prietenii sau cu familia, trezeste-te cu 20 de minute inaintea celorlalti pentru a face cateva genuflexiuni si flotari etc.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole