Cele mai uzuale greseli aduse la suprafata de un audit web

Cele mai uzuale greseli aduse la suprafata de un audit web

Publicat de

în

Unul dintre multele servicii pe care le oferim si noi, DLS, ca si companie, este auditul web. Astazi as dori sa impartasesc putin din cunsotintele pe care ni l-e adus de-a lungul timpului aceasta ramura de audit.

Fiind parte din job sa analizezi diferite site-uri pentru a putea pe urma crea o strategie de imbunatatire, iti imaginezi ca am dat peste nenumarate erori. Atsfel, ma gandeam ca ar fi o idee buna sa facem o lista cu cele mai uzuale erori peste care am dat.

  1. Nu indemni utilizatorul la actiune

Gandeste-te din punctul asta de vedere. Ai reusit sa convingi un utilizator sa iti viziteze site-ul.

Care e urmatorul pas? Ce vrei sa se intample de acum incolo? Deoarece daca nu ai vreun plan clar ca sa il pastrezi pe pagina ta, stii ce va urma. Va pleca si gata. Trebuie sa il indemni sa viziteze magazinul tau online, de exemplu, sa ii oferi diferite poisiblitati de navigare dintr-o parte in alta, o abonare la newsletter si asa mai departe.

  1. Gandeste-te la calatoria utilizatorului

Ce isneamna acest lucru? Hai sa o luam logic. Care sunt pasii prin care trece un utilizator o data ce ajunge pe pagina ta? In primul rand, trebuie sa afle cine esti (prin postari de blog, articole, infografice, etc).

Pe urma trebuie sa puna in balanta lucrurile (comparative intre produse) si pe urma, scopul tau cel mai mare este s ail convingi sa cumpere. Cum faci asta cel mai usor? Adaugand butoane spre pagina produsului, oferind versiuni trial, demo-uri, cupoane si asa mai departe.

O data ce s-a terminat si acest pas, doresti sa il mai tii pe pagina spre a-I arata si celelalte oferte pe care le mai ai. Poti face asta adaugand link-uri spre social media, bloguri.

  1. Impartaseste povestile clientilor

De multe ori daca cautam ceva anume pe net, ne uitam in primul si in primul rand la ce parere au avut altii despre produs/ servicii. Daca sunt pareri pozitive, ne creste instant increderea, chiar daca nu am mai avut de a face cu compania respective.

De asemenea, trebuie sa stii unde e locul cel mai potrivit pentru a impartasi aceste povesti.

  1. Gandeste si local

Evident, unul dintre motivele pentru care ai ales sa iti muti afacerea in mediul online este pentru a ajunge la un public tinta mai variat. Insa trebuie sa acorzi o anumita atentie si publicului tinta din mediul tau local.

Astfel te poti diferentia mai usor de concurenta, poate mai sunt alte 5 companii care ofera exact aceleasi servicii pe care le oferi tu.

  1. Transparenta

Am patit in nenumarate randuri sa intru pe diferite site-uri, sa ma uit la produsele sau serviciile pe care le ofera. Sunt tentata sa aflu mai multe, poate chiar as apela la serviciile lor si nu ofera nicaieri un detaliu despre pret. Stau si ma uit minute in sir, timp pierdut, din punctul meu de vedere, si nu aflu nimic concret.

Nu iti fie teama sa fii transparent. Daca cineva e interesat de ceea ce oferi, oricum va afla pretul mai devreme sau mai tarziu. In acest fel nu ii risipesti timpul pretios.

  1. Limbajul

Chiar daca oferi servicii web sau produse tehnice, incearca sa te gandesti din perspectiva utilizatorului de zi cu zi. Nu toti inteleg termenii tehnici si daca iti ocupi tot continutul cu ele, vei pierde utilizatorii care vor considera ca sunt depasiti de situatie.

Explica mereu ceea ce oferi intr-un limbaj cat mai simplu, de la care pe urma ai posibilitatea de a evolua spre limbaj tehnic in cazul in care utilizatorul este familiarizat, la randul sau.

  1. Nu ai legaturi interne

Da, este important sa ai continut de calitate care sa atraga vizitatorii si sa le castige increderea in a petrece mai mult timp pe pagina ta. Insa stii ce e la fel de important? Organizarea.

Degeaba ai continut de calitate daca nu este totul organizat si structurat in asa fel incat sa ii confere utilizatorului o experienta usoara, cu sens si logica. Avand legaturi interne il ajuti pe vizitator sa ajunga in locurile unde doreste, fara sa stea sa caute manual informatiile pe un site complet dezorganizat.

Ca si o scurta concluzie, sunt nenumarate aspecte care trebuie luate in considerare cand vine vorba de constructia si organizarea unui site. Acestea sunt doar cateva din erorile peste care am dat constant in timpul audit-urilor.

Iti recomand cu mare caldura sa apelezi cu increde la specialist pentru un audit, sa stii de unde sa pornesti, sa ai o strategie, in loc sa pierzi timpul cu un site prost organizat ce nu atrage utilizatori in timp si nu iti aduce profit.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole