Principiile de bază ale marketingului

Principiile de bază ale marketingului

Publicat de

în

,

Pentru a pune la punct o campanie bună de marketing trebuie să știi mai întâi ce presupune acest concept. Cui te adresezi, cum o faci și ce rezultate vrei să obții? Iată doar întrebări esențiale la care trebuie să găsești răspuns înainte de a te apuca de treabă.

La ce anume trebuie să te raportezi atunci când pui bazele unei campanii de marketing și cum anume abordezi piața pentru a te bucura de cele mai bune rezultate?

În primul rând, trebuie să știi exact ce înseamnă marketingul și ce rezultate îți poate aduce. Iată, în continuare, care sunt principiile de bază ale marketingului și cum te poți folosi de acestea pentru a-ți promova produsul ori serviciul.

1. Cunoașterea pieței

Înainte de a începe orice campanie de marketing trebuie să cunoști mai întâi piața căreia te adresezi. O variantă bună pentru a afla acest lucru, dar și multe altele, sunt cercetările de piață. Ce categorie de consumatori ar fi interesați de produsul tău și cum poate acesta să le rezolve anumite probleme sau nevoi cu care se confruntă?

Tot în acest moment trebuie să afli și care îți sunt competitorii, care este comportamentul lor pe piață și ce poți aduce nou pentru a câștiga atenția clienților.

2. Activități de promovare

Odată ce ți-ai făcut o idee cu privire la piața vizată, poți începe să organizezi sau să participi la evenimente prin intermediul cărora să te faci cunoscut. Poți participa la expoziții, poți organiza propriile evenimente de promovare sau poți apela la metode mai simple pentru a te face cunoscut (telemarketing, email marketing, etc).

3. Resurse

De cele mai multe ori o campanie de marketing poate fi destul de costisitoare, deci înainte de a începe crearea și implementarea acesteia asigură-te că dispui de sufieciente resurse materiale (dar și de timp și oameni) pentru a o duce la bun sfârșit.

4. Instrumente

Prin ce metode vrei să te promovezi? Alegi doar marketingul de tip inbound sau te bazezi și pe cel out-bound? Este important să stabilești acest lucru încă de la început, pentru că în funcție de asta vei crea strategia de marketing.

De exemplu, dacă mergi pe inbound marketing conținutul tău trebuie să fie conceput în așa fel încât să poată susține o comunicare bilaterală, între tine și clienți. Pe de altă parte, în marketingul de tip outbound, comunicarea va merge doar într-un singur sens, de la tine către clienți.

5. Eficacitate

Succesul unei campanii de marketing constă în măsurarea cât se poate de atentă a eficacități campaniilor anterioare. Ce a funcționat altă dată și ce nu? Cum au primit clienții lansarea produsului anterior și ce ar trebui îmbunătățit pentru a obține rezultate și mai bune? În funcție de răspunsul la aceste întrebări îți poți ajusta campaniile viitoare pentru a obține cât mai multe de pe urma lor.

Acestea fiind spuse, ține cont de principiile de mai sus înainte de a concepe următoarea strategie de marketing și vei vedea că rezultatele nu se vor lăsa așteptate.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole