Îți place să te bucuri zilnic de o cafea tare și aromată, dar nu același lucru poți spune și despre curățarea aparatului de cafea? Știu că nu este o sarcină tocmai plăcută, dar de asta depinde aroma cafelei tale, așa că e bine să te ocupi cât mai bine de acest aspect.
Mulți dintre noi ne facem vinovați de neglijarea aparatelor de cafea și nu numai, dar dacă vrei să te bucuri de o cafea sănătoasă și gustoasă, trebuie să lași lenea la o parte și să acorzi aparatului de cafea atenția cuvenită.
Și această operațiune nu trebuie să fie dificilă, chiar dacă ești posesorul unui espressor automat. Iată, mai jos, câteva sfaturi care te vor ajuta să termini cu bine această operațiune.
1. Curățare zilnică
Dacă nu vrei să te iei cu mâinile de cap atunci când trebuie să cureți aparatul de cafea (pentru că arată deplorabil și nu îl mai poți folosi dacă nu îl cureți), încearcă să îl cureți zilnic, după fiecare utilizare. Acest lucru este valabil în special pentru cafetiere și prese, dar și pentru aparatele automate și semi-automate.
Curăță rezervorul de apă, recipientul de cafea, duza de lapte, schimbă filtrul, etc. Toate aceste operațiuni vor dura foarte puțin pe măsură ce te vei obișnui cu ele și vor asigura funcționarea în parametri optimi a aparatului de cafea.
Ca un pont, trebuie să știi că nu este necesar să arunci zațul de cafea. Acesta poate fi folosit fie în scrub-uri pentru corp, pentru curățarea unor obiecte, dar și ca îngrășământ pentru plante.
2. Curățare săptămânală
Chiar dacă ai grijă să îl cureți zilnic, operațiunea este destul de superficială și nu acoperă și părțile mai puțin accesibile ale aparatului. Așadar, pentru o curățare eficientă, este indicat să faci un ciclu de curățare cu apă și oțet, apoi încă unul doar cu apă curată. În acest fel vei curăța piesele importante ale aparatului de depunerile de piatră, dar și de resturile de cafea.
Cafeaua stătută poate avea un gust oribil și cu siguranță nu vrei să îl simți atunci când îți savurezi cafeaua de dimineață.
3. Curățare lunară
Odată pe lună este indicat să desfaci piesele aparatului (cele ce sunt menite a fi scoase, nu umbla acolo unde nu este cazul, căci riști să pierzi garanția) și să le speli bine cu apă și detergent de vase sau alt tip de degresant. Clătește bine toate piesele după această oprațiune și lasă-le să se usuce bine înainte de a le monta la loc.
În final, dacă vrei să obții rezultate și mai bune ori dacă operațiunile tale nu s-au bucurat de prea mare succes, poți apela la o persoană specializată care să se ocupe de curățarea periodică a aparatului de cafea. Acest lucru este indicat mai ales dacă ai un aparat profesional/industrial la care este mai dificil să umbli dacă nu ai cunoștinețele necesare.
Lasă un răspuns