Șaua potrivită pentru bicicliștii mai... corpolenți

Șaua potrivită pentru bicicliștii mai… corpolenți

Publicat de

în

Dacă faci parte din categoria celor care iubesc să meargă pe bicicletă deși au câteva (sau mai multe) kilograme în plus, trebuie să știi că o șa potrivită îți poate asigura confortul necesar atât pe distanțe mai scurte, cât și pe trasee mai lungi.

Alegerea unei șei potrivite pentru bicicletă e o misiune dificilă, indiferent de câte kilograme ai avea. Însă pentru cei cu o greutate mai mare, găsirea unei șei potrivite poate părea o misiune imposibilă. Dar nu trebuie să fie așa. Cu multă răbdare, documentare și, mai ales, testare, vei găsi șaua care te va ajuta să te bucuri mai mult de plimbările pe bicicletă.

Iată la ce aspecte trebuie să fii atent:

1. Lățimea șeii

Principalul rol al șeii de bicicletă este să susțină oasele șezutului, astfel încât ciclistul să își poată menține echilibrul în timpul pedalării.

Așadar, dacă ești mai corpolent, atunci e logic că atenția trebuie să ți se îndrepte către șeile late, capabile să îți asigure suportul și confortul necesar. Dar pentru a face alegerea cea mai bună trebuie să testezi. O șa prea lată îți va cauza disconfort și senzația de frecare a pielii.

2. Materiale

Majoritatea celor care nu se pricep la ciclism au impresia că alegerea logică atunci când vine vorba de șa este ca aceasta să fie groasă și pufoasă, însă acest lucru nu este tocmai adevărat. Acest tip de șa poate fi confortabil pentru distanțe mici, însă dacă mergi pe trasee mai lungi acestea se vor spraîncălzi și îți vor cauza disconfort.

Optează în schimb pentru o șa mai fermă, eventual dublată cu puțină spumă. Chiar dacă la început ți se va părea prea tare, cu timpul te vei obișnui cu această senzație și vei vedea că îți asigură suportul, dar și confortul de care ai nevoie.

3. Durabilitate

Având în vedere greutatea mai mare a ciclistului, o șa pentru persoane supraponderale trebuie să fie confecționată din materiale de calitate, care să îi asigure durabilitatea.

O alegere bună ar fi șeile din piele, căci sunt mai durabile față de cele din spumă, dar în acest caz trebuie să ții cont și de confortul pe care ți-l oferă fiecare în parte.

În plus, oricât de mult ai căuta o șa de calitate, trebuie să fii conștient de faptul că aceasta va trebui schimbată mult mai des decât cea a unui ciclist care cântărește mai puțin.

4. Testare

Indiferent de tipul de șa pe care ai pus ochii, te sfătuiesc să nu o cumperi înainte de a o testa. Mergi în magazin și verifică cu atenție structura acesteia. Dacă ai posibilitatea de a o testa și pe o bicicletă, cu atât mai bine.

Pentru sfaturi suplimentare, poți apela și la personalul magazinului de unde intenționezi să achiziționezi șaua (dacă acesta este unul de specialitate). Niciodată nu strică un sfat în plus atunci când vine vorba de confortul tău pe bicicletă.

Sursa Poza: Biciclop.eu

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole