Culorile și marketing-ul - Cum faci cele mai bune alegeri

Culorile și marketing-ul – Cum faci cele mai bune alegeri

Publicat de

în

,

Culorile joacă un rol important în toate aspectele vieții noastre, iar marketingul nu face excepție. Așadar, felul în care îți alegi culorile atunci când pui la punct o campanie de promovare sau identitatea vizuală a brand-ului, joacă un rol important în viitorul afacerii.

Probabil nu ai dat niciodată prea mare imprtanță culorilor și singura ta preocupare în acest sens era să îți placă sau nu o comabinație anume de culori. Evident că și gusturile personale contează, dar atunci când vorbim de un site, de exemplu, mai important decât ce credem noi este cum îl percep clienții.

Așadar, în funcție de ce reacție vrei să obții de la audiența ta, poți folosi un set anume de culori, în detrimentul unui care îți place ție, dar la care clienții nu ar avea reacția dorită.

Pentru a-ți face o idee cu privire la culorile care dau cele mai bune rezultate, îți prezint o listă cu principalele mesaje transmise de acestea.

1. Roșu – declanșează emoții puternice atât pozitive cât și negative, așa că trebuie folosită cu precauție. Ceea ce face ca această culoare să dea rezultate în vânzări este că îți creează senzația că trebuie să cumperi ”acum”. În plus, stimulează apetitul și determină creșterea pulsului, tocmai din acest motiv fiind des întâlnită în logo-urile restauratelor de tip fast food sau a brand-urilor de lenjerie.

2. Verde – este o culoare relaxantă, ușor de privit și de regulă sinonimă cu sănătatea, natura, prospețimea sau prosperitatea. Este folosită destul de des de brand-urile care promovează produse organice, farmaceutice sau chiar servicii financiare.

3. Galben – reprezintă tinerețea, fericirea și distracția, dar poate induce și senzația de anxietate sau frustrare, așa că trebuie aleasă cu grijă. În plus, aceasta poate crea probleme logistice, precum găsirea unui bun contrast. Cele mai bune rezultate apar atunci când este folosită alături de o culoare mai închisă, precum negru sau roșu.

4. Albastru – are un efect calmant asupra minții și sugerează putere, înțelepciune și încredere. Din acest motiv este folosită atât de des în mijloacele de promovare. Pentru că nu există alimente în mod natural albastre, această culoare scade apetitul și nu este potrivită brand-urilor din acest domeniu.

5. Mov – o culoare percepută ca fiind regală, este folosită cel mai adesea de brand-urile care vor să sugereze că au o ofertă de prestigiu,superioară altora de pe piață.

6. Magenta – este în prezent poate cea mai folosită culoare pentru a ilustra feminitatea, însă poate fi utilizată și pentru a întineri un brand, a-l împrospăta, alături de alte culori. Magenta este o culoare ce inspiră confort și speranță, în general emoții pozitive, și este utilizată deseori de cei care vor să iasă din tipare.

7. Negru – o culoare (sau non-culoare) puternică, sinonimă cu luxul. Cele mai cunoscute brand-uri de haine, băuturi sau cosmetice sunt cunoscute pentru logo-urile în alb și negru. Este o culoare potrivită pentru industria modei, dar complet deplasată pentru sănătate.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole