Țări cu tradiție în producerea cafelei

Țări cu tradiție în producerea cafelei

Publicat de

în

Dacă ești cât de cât pasionat de cafea știi cu siguranță că există anumite țări în care cultivarea cafelei este ridicată la rang de artă și că populați multora dintre aceste țări trăiesc practic din această activitate.

În cazul în care vrei să știi cât mai multe detalii cu privire la acest subiect, citește pe îndelete informațiile de mai jos.

1. Brazilia

Este cotată ca fiind cel mai mare producător de cafea din lume. Brazilia furnizează în special soiuri de cafea arabica și folosește în mare parte o agricultură ecologică.

Boabele de cafea cultivate în această țară sunt cunoscute pentru calitatea ridicată, aciditatea scăzută, tăria moderată și gustul ușor amărui ciocolatos. Cele mai cunoscute soiuri de cafea sunt Bourbon, Typica, Caturra și Mundo Novo, folosite pentru obținerea unor amestecuri de cafea expresso de cea mai bună calitate ( nu uita si de un expresor de cafea de calitate, pentru a avea o experienta deosebita).

2. Columbia

Este cea mai cunoscută țară producătoare de cafea datorită brandingului extrem de eficient. În această țară plantațiile de cafea sunt mai degrabă fragmentate, situate în partea de nord a munților Anzi. Cafeaua cultivată aici este cunoscută pentru gustul mătăsos și senzația cremoasă, precum și pentru aroma blândă și tăria moderată. De asemenea, unele soiuri pot avea o aciditate crescută și o ușoară aromă florală sau citrică.

3. Costa Rica

Datorită condițiilor climatice excelente pentru creșterea arbuștilor de cafea, Columbia produce unele dintre cele mai bune boabe de cafea din lume. Plantațiile de cafea situate la mare altitudine produc o cafea cu gust curat și luminos, cu un corp plăcut, aromă fructată și aciditate crescută.

Cele mai cunoscute zone din Costa Rica unde se găsesc plantații de cafea sunt Tarrazu, Tres Rios, Heredia și Alajuela.

4. Etiopia

Etiopia este locul nașterii cafelei arabica. Aici, triburile încă mai recoltează boabe de pe plantații sălbatice de arbuști de cafea. În partea de est a Etiopiei crește soiul de cafea cunoscut sub numele de Harrar, caracterizat prin aroma subtilă de vin și notele fructate de afine, iar în partea de est soiul Gimbi, cu aceleași note asemănătoare vinului întâlnite și la soiul Harrar, însă cu o aromă mult mai echilibrată.

5. Jamaica

Cafeaua jamaicană este destul de puțin răspândită în lume și destul de scumpă având în vedere cantitățile reduse în care este produsă. Totuși, gustul este unul inconfundabil, cu o aromă proaspătă, cu iz de ploaie și pământ.

6. Kenia

Soiurile de cafea cultivate în Kenia provin în mare parte din regiunea din jurul muntelui Kenya, o regiune fertilă, cu sol vulcanic. Boabele de cafea cultivate în această regiune sunt cunoscute pentru aciditate și gustul puternic pământiu.

7. Peru

Nu multă lume știe că în această țară se cultivă de ani buni soiuri de cafea de o extrem de bună calitate. În general, cafeaua din această zonă este caracterizată de gustul echilibrat și aciditatea medie. Peru este cunoscut drept unul dintre cei mai mari producători de cafea organică.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole