7 pași simpli pentru promovarea în social media

7 pași simpli pentru promovarea în social media

Publicat de

în

Cea mai simplă și ieftină metodă de promovare pentru orice afacere, indiferent de dimensiunile ei, este cea din social media. Rețelele de socializare sunt simplu de utilizat, sunt gratuite și dau rezultate foarte bune dacă te implici suficient.

Dacă din diferite motive ai amânat până acum să începi promovarea în social media, sfatul meu este să nu mai aștepți nicio clipă. Deschide calculatorul și urmează acești pași simpli pentru a te face cunoscut și în online.

1. Alege rețelele de socializare preferate

În funcție de specificul afacerii, poți alege să îți faci cont pe anumite rețele de socializare. De exemplu, dacă ai un magazin online cu articole vestimentare sau produse cosmetice, poți să îți faci cont în primul rând pe Instagram, căci această platformă pune mai mult accent pe partea vizuală. Însă nu trebuie să te limitezi doar la aceasta.

Pentru rezultate cât mai bune, cel mai indicat ar fi să îți faci cont cel puțin pe Facebook și Instagram. Apoi poți opta și pentru Twitter și LinkedIn, dacă specificul afacerii o impune.

2. Creează un cont

Fiecare rețea are un mod diferit de completare a formularului de creare cont, însă completarea acestuia nu ar trebui să îți pună probleme. Completează câmpurile ținând cont de instrucțiuni și o vei scoate la capăt.

Dacă faci parte din categoria persoanelor de vârsta a treia și nu știi exact ce ai de făcut la calculator, cere ajutorul altcuiva. Vei vedea că în curând vei putea și tu să te descurci în online.

3. Creează un profil

Dacă îți faci un cont de business trebuie să ai grijă să completezi corect toate câmpurile indicate. Dacă omiți informații precum adresa și informații despre afacere, utilizatorii nu vor avea încredere să cumpere de la tine. Fii sincer și oferă cât mai multe informații care să capteze atenția și încrederea utilizatorilor.

4. Creează o rețea de prieteni

La început poate fi mai dificil să faci asta, dar cu timpul vei ajunge să crești. Apelează în primă fază la prieteni, alți proprietari de afaceri, etc, pentru a avea un punct de pornire.

5. Fii activ

Încearcă să postezi în mod regulat și nu doar în scopuri promoționale. Distribuie articole, imagini și videoclipuri relevante pentru afacerea ta, care să te ajute să îți crești popularitatea.

6. Înscrie-te în grupuri

Până să îți creezi propriul grup, alătură-te celor care au un specific asemănător afacerii tale. Oferă sfaturi și informații atunci când ești în măsură să faci asta și ai grijă să nu te promovezi într-un mod prea evident. Riști să fii exclus.

7. Implică-te

Cu cât ești mai implicat și petreci mai mult timp în social media, cu cât vei obține mai multe rezultate. Utilizatorii vor simți că ești acolo pentru ei (ai grijă să răspunzi mereu la mesaje și comentarii, chiar dacă nu sunt pe placul tău) și te vor răsplăti cu like-uri, un engagement mai bun și mai multe achiziții.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole