Cum alegi cea mai bună jachetă pentru ciclism?

Cum alegi cea mai bună jachetă pentru ciclism?

Publicat de

în

Dacă nu cumva ai norocul să locuiești întră-o zonă unde e tot timpul soare și plouă doar de două ori pe an, atunci ai cu siguranță nevoie de o jachetă atunci când ieși la pedalat, indiferent că e vorba de o cursă pe șosea ori una pe munte.

Dar ce caracteristici trebuie să aibă o jachetă de ciclism astfel încât să te poată proteja de vânt, frig și ploaie?

1. Să fie din materiale impermeabile

Aș putea merge până într-acolo încât să spun că nu are rost să cumperi o jachetă care nu este impermeabilă. Asta pentru că dacă nu plouă și nu e frig, nu ai nevoie de jachetă, logic. Cea mai bună variantă este să te orientezi către una confecționată din Gore-Tex. Acest tip de material este impermeabil, se mulează bine pe corp, deci este confortabil, și lasă pielea să respire.

Un aspect important de care să ții cont atunci când mergi la cumpărături este să cauți jachete impermeabile, nu rezistente la apă. Acestea din urmă de vor proteja de o ploaie minoră, dar nu va face deloc față în cazul uneia torențiale.

În plus, nu uita să verifici toate cusăturile jachetei. Acestea trebuie să fie rezistente și de calitate. Dacă atunci când tragi de bluză cusăturile se răresc înseamnă că produsul nu este de calitate.

2. Să permită pielii să respire

Degeaba jacheta este impermeabilă și te ferește de ploi, dacă tu te faci leoarcă de transpirație. Așadar, caută o piesă care să îndeplinească această condiție, dacă nu vrei să simți fiori reci din cauza transpirației atunci când te oprești din pedalat. Și în acest caz, o jachetă din material Gore-Tex reprezintă cea mai bună alegere.

3. Să fie confortabilă

Având în vedere că o vei îmbrăca în timp ce pedalezi, o astfel de jachetă trebuie să fie confortabilă și să se muleze perfect pe corp. Și când spun să se muleze pe corp, nu înseamnă că aceasta trebuie să stea strânsă, ci să ia forma corpului tău. Este important să existe puțin spațiu între straturile de haine, astfel încât pielea să respire. Pentru a obține asta este necesar să alegi un material de calitate, dar și o măsură care să ți se potrivească.

4. Să fie vizibilă

Te-ai întrebat vreodată de ce hainele pentru cicliști au culori atât de puternice? Nu, nu doar pentru a fi cât mai cool, ci pentru a fi ușor de reperat în trafic. Așadar, o jachetă în culori stridente și dotată cu benzi reflectorizante pe spate, față și laterale ar trebui să fie suficientă pentrua a fi vizibil în trafic, chiar și atunci când plouă.

În afară de aspectele de mai sus, nu strică să te asiguri că manșetele jachetei pot fi ajustate, astfel încât să nu permiți niciunei picături de ploaie să intre pe mânecă, dar și că aceasta are buzunare impermeabile în care îți poți pune banii și telefonul.

De unde poti cumpara jachetă pentru ciclism?

Ei bine, gasesti pe internet destule site-uri de unde iti poti cumpara accesorii si imbracaminte pentru ciclism. Iata doar cateva dintre ele:

Vezi colectie jacheta ciclism pe Biciclop.eu

Vezi jachete si tricouri ciclism pe Hervis.ro

Vezi jachete si tricouri ciclism pe eMag.ro

Articol oferit de Review-Biciclete.ro –  Ghildul tau online pentru achizitia celei mai bune biciclete

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole