Cum sa scapi de temeri girl 3714828 340

Cum sa scapi de temeri

Publicat de

în

A fi om implica o constientizare maxima a fricii, iar acest lucru ne impiedica sa traim fiecare secunda asa cum dorim. Sunt oameni carora le este frica de moarte, altora de diverse animale inferioare, altora le este frica pur si simplu de ei insisi. Toate aceste frici sunt o proiectie fie a imaginatiei noastre fie a lipsei noastre de incredere.

Cum sa scapi de temerile tale ?

Frica de esec

Frica de esec ne impiedica sa actionam, iar de cele mai multe ori aceasta frica este cea care ne aduce esecul. Pentru a scapa de aceasta temere trebuie sa intelege ca in fond esecul face parte din structura noastra ca oameni.

Esuam pentru a ne inalta, pentru a evolua. Cel mai important lucru este sa invatam ceva din fiecare esec pe care il avem pentru ca orice am face si oricat am incerca, esecul o sa ne urmeze chiar daca este vorba de un lucru minor. Deoarece te ajuta sa evoluezi, esecul nu trebuie privit ca un lucru negativ si ca un lucru pozitiv deoarece invatamintele pe care le iei din urma esecului sunt urmatoarele obiective atinse cu brio.

Rusinea

Rusinea este cea care ne impiedica sa reusim. Rusinea se trage de cele mai multe ori din frica de a nu fi judecati de societate, de Divinitate sau chiar te catre propria  constiinta (lucru care se traduce prin remuscari). Este normal sa avem rusine, crestem cu ea, este sentimentul mostenit de generatii, mentionat chiar si de catre religie care a inceput ca urmare a pacatului stramosesc.

Rusinea este buna in anumite contexte, precum: nu vorbesc cu mancarea in gura ca e rusinos, dar in foarte multe contexte nu este atat de benefica. Daca iti este rusine sa spui ceea ce gandesti atunci acest lucru este o sa te impiedice sa fii tu insuti si sa te dezvolti.

Acest tip de rusine porneste de la frica de propria persoana, spune ce esti pentru ca unicitatea fiecarui om reprezinta magia acestei lumi. Spune-le parintilor ca vrei sa aplici pentru un alt job decat cel visat de ei, spune-le ca vrei sa urmezi alta facultate, alta cariera.

Frica de moarte

Frica de moarte este aproximativ aceeasi ca frica de intuneric. Ne este frica de ceea ce nu vedem si de ceea ce stim. Ne este frica sa traim pentru ca nu stim ce o sa se intample si astfel ne irosim visuri,  aspiratii, dorinte si placeri.

Spre exemplu, multi parinti nu sunt de acord sa isi lase copii sa conduca o motocicleta si le implanteaza in minte ideea “O sa mori daca o sa conduci asa ceva”.

Ei bine, o sa mori chiar daca nu conduci asa ceva. Moarte este ceva natural, face parte din noi si din existenta noastra, nu trebuie sa o asteptam cu frica si panica, nu trebuie sa ne gandim deloc la ea, trebuie doar sa invatam sa traim asa cum vrem si cum ne place.

Am prezentat pe scurt 3 tipuri de frici, cele mai comune si des intalnite.  Frica iti pune un blocaj mintal si nu mai poti actiona, asa ca invinge-ti temera si traieste-ti viata.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole