Cum plănuiești o excursie cu bicicleta alături de familie

Cum plănuiești o excursie cu bicicleta alături de familie

Publicat de

în

,

Te-ai săturat de vacanțele obișnuite, de leneveală și stat toată ziua la plajă, sub soarele arzător și simți nevoia unei ieșiri în natură mai ”altfel” alături de familie? Atunci o idee perfectă ar fi organizarea unei excursii pe bicicletă.

Deși pare simplu de realizat, punerea la punct a tuturor detaliilor pentru o astfel de deplasare poate fi destul de epuizantă. Trebuie să iei în considerare o mulțime de aspecte, începând de la transportul bicicletelor și până la traseele pe care le veți parcurge, etc. Dar odată ce îți intri în ritm, pregătirile vor merge strună.

1. Pregătire

Primul lucru de care trebuie să te ocupi este găsirea unei pensiuni sau a unui hotel unde să vă cazați, într-o zonă care nu duce lipsă de trasee de bicicletă marcate. După ce ai rezolvat acest lucru te poți ocupa și de problema transportului.

Evident, mult mai ușor este să vă deplasați cu mașina decât cu trenul, dar dacă nu aveți această variantă, puteți apela și la deplasarea pe șine. Mai nou, în unele trenuri ale CFR ai posibilitatea să îți depozitezi fără probleme și bicicleta, schiurile sau orice alte astfel de echipamente.

În funcție de mijlocul de deplasare ales, trebuie să pregătești și bagajele. Din nou, dacă vei merge cu mașina vei putea să îți iei mai multe bagaje, în timp ce dacă alegi să mergi cu trenul mai indicat ar fi să te limitezi doar la câte un rucsac pentru fiecare membru al familiei.

Și nu în ultimul rând, un alt aspect important pe care trebuie să îl iei în calcul este bugetul și masa. Unde vei mânca atunci când ajungi la locul de destinație? Dar pe drum? Câți bani ai alocați pentru mâncare, cazare, urgențe, etc.? Analizează bine aceste lucruri, căci nu vei dori să fii luat prin surprindere în timpul vacanței.

2. Îmbarcare

După ce ai stabilit toate detaliile de mai sus, iată că a venit și ziua plecării. Ca să nu uiți ceva acasă, treziți-vă cu toții mai devreme (dacă plecați dimineața) pentru a avea timp să treceți în revistă toate bagajele. De asemenea, ideal ar fi să vă faceți bagajele cu o seară înainte, pentru a nu întârzia în ziua plecării, mai ales dacă veți călători cu trenul.

3. Sosire

Ajunși la destinație, cazați-vă, desfaceți bagajele, mergeți la masă dacă e nevoie, apoi mergeți să explorați împrejurimile. Cereți detalii de la localnici cu privire la traseele recomandate, zonele demne de vizitat, locuri în care se mănâncă bine, etc. E bine să vă puneți la curent cu acesta detalii încă de la sosire, pentru a vă putea bucura apoi în liniște și fără griji de restul vacanței.

Acestea fiind spuse, iată că poți avea o vacanță reușită chiar dacă nu mergi la all inclusive și fără să îți dai bugetul peste cap.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole