4 ponturi utile pentru pasionatii de fotbal de masa

4 ponturi utile pentru pasionatii de fotbal de masa

Publicat de

în

Daca abia ai descoperit fotbalul de masa – sau foosball, cum i se mai spune – ori daca vrei sa faci un pas inainte in ceea ce priveste modalitatea de joc, ponturile de mai jos iti vor fi de un real ajutor.

1. Cumpara-ti propria masa

Inainte de a pune in practica vreun sfat din cele pe care le vei citi in acest articol, iti recomand sa te orientezi catre achizitionarea propriei mese de fotbal.

De ce sa faci asta?

In primul rand, pentru ca, pentru o investitie nu foarte mare, te poti bucura ani de-a randul de o astfel de masa. Poti exersa oricand si oricat vrei, poti invita prietenii la tine si sa organizezi un adevarat campionat, etc. Posibilitatile sunt nelimitate.

Ai grija doar, atunci cand faci achizitia, ca masa sa fie de calitate, jucatorii stabili si bine echilibrati si ca ai suficient spatiu in casa pentru a o amplasa, dar si pentru a te misca in voie in jurul ei.

2. Invata sa servesti

In loc sa servesti direct adversarului, afla ca ai posibilitatea sa iti servesti tie insuti. Asta insemna ca vei trimite mingea catre mijlocasul tau, astfel incat sa ai un mai bun control asupra jocului. Servind direct adversarului risti ca acesta sa riposteze rapid, sa te ia prin surprindere si sa primesti gol.

Asadar, in loc sa te concentrezi prea mult asupra trimiterii mingii in poarta, exerseaza-ti abilitatile de servire si rotire a mingii, astfel incat sa ai un mai bun control al acesteia.

3. Invata sa sutezi

Dupa ce ai inceput sa stapanesti arta servirii, poti incepe sa-ti exersezi si abilitatile de a suta. Si dificultatea in executia acestei miscari e reprezentata de manevrarea manerelor. Cu cat le tii mai starns, cu atat iti va fi mai greu sa le eliberezi si sa sutezi atunci cand e cazul. Pentru rezultate mult mai bune, foloseste o priza lejera si joaca relaxat. Cu timpul iti vei dezvolta si aceste abilitati.

4. Ai grija de masa

Presupunand ca ti-ai achizitionat propria masa de fotbal, asa cum vorbeam la inceput, pentru ca tu sa te folosesti de ea cat mai mult timp, trebuie sa o intretii asa cum se cuvine.

Evita manevrarea ei brutala, lubrifiaza si sterge periodic de praf tijele. Poti folosi un spray cu silicon sau orice alta substanta pentru lubrifiere, iar praful poate fi sters cu o carpa moale. Ai grija ca in timpul operatiunilor de curatare sa manevrezi cu grija jucatorii si sa nu ii muti prea des de-a lungul tijei.

Asadar, ca o concluzie la cele de mai sus, este important sa te asiguri ca ai cumparat o masa de calitate pe care sa o folosesti asac cum se cuvine. In ceea ce priveste abilitatile de jucator, acestea se imbunatatesc in timp, cu mult exercitiu si rabdare.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole