Ciclismul și țânțarii. Cum te ferești de ei?

Ciclismul și țânțarii. Cum te ferești de ei?

Publicat de

în

Iubești să ieși la pedalat seara în parc dar micii monstruleți îți strică toată distracția? Iată câteva metode prin care îi poți evita, astfel încât să nu te mai trezești plin de înțepături a doua zi.

Odată cu venirea căldurii, a plimbărilor târzii în parc și a turelor nesfârșite pe bicicletă, au apărut și vechii tăi prieteni, țânțarii. Și parcă aceștia au o plăcere imensă de a-i alerga pe bicicliști, nu-i așa? Ei bine, dacă vrei să te bucuri de o plimbare liniștită cu bicicleta, fără să îți dai palme și să te scarpini la tot pasul, iată câteva metode utile pe care le poți încerca.

1. Poartă haine lungi

Poate îți faci griji că îți va fi cald, însă nu e cazul. Îmbrăcămintea special creată pentru cicliști îți asigură confortul termic de care ai nevoie și, în plus, te protejează și de înțepăturile țânțarilor. De asemenea, având în vedere că te plimbi la lăsatul serii, posibilitatea de a-ți fi cald scade considerabil.

Poate vei fi privit un pic ciudat de prieteni sau oamenii din parc, însă ce mai contează? Important este să ții micii iubitori de sânge (de ciclist!) la distanță.

2. Bagă viteză

Care e cea mai bună soluție pentru a scăpa de țânțari? Fii mai rapid decât ei! Evident, această soluție nu poate fi valabilă din păcate pentru serile când mergi în parc, pentru că nu poți pedala cu 30-40 Km pe oră în locurile în care copiii se joacă și oamenii se plimbă liniștiți. Dar poți apela la această soluție fără probleme atunci când mergi pe un traseu în afara orașului.

3. Folosește un repelent

Dacă nici o soluție nu pare suficient de bună pentru tine, apelează la varianta spray sau creme special concepute pentru a ține țânțarii la distanță. De asemenea, mai poți folosi plasturi sau brățări îmbibate în soluții din plante, dacă nu vrei să te dai pe piele cu soluțiile amintite anterior. Plasturii îi poți pune pe haine, în diferite zone ale corpului, iar brățara o poți atașa fără probleme atât la mână cât și la picior.

4. Fă o petiție

În cazul în care nu ai reușit să faci nimic pentru a ține țânțarii la distanță, iată că mai ai un as în mânecă. Extermină-i pe toți! Sigur că nu poți face asta de unul singur, dar cu ajutorul unei petiții adresate autorităților locale le poți îndemna pe acestea să demareze un program de dezinsecție. Așa vei fi protejat o perioadă, până când monstruleții zburători vor apărea din nou.

În final, ai putea să accepți înțepăturile de țânțari ca o problemă inerentă anotimpului cald. Însă, având în vedere că aceștia pot transmite boli grave, durerea și mâncărimea cauzate de ciupitură sunt doar probleme minore în comparație cu ce ai putea păți. Așadar, nicio soluție nu e prea drastică atunci când vrei să te ferești de țânțari.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole