Cum folosesti in mod corect bicicleta eliptica

Cum folosesti in mod corect bicicleta eliptica

Publicat de

în

,

Bicicleta eliptica este nelipsita din majoritatea salilor de fitness, insa putina lume stie cum sa o foloseasca in mod corespunzator.

De ce ar trebui sa folosesti un astfel de aparat? In primul rand pentru ca este foarte bland cu articulatiile si in al doilea rand pentru ca da rezultate foarte bune in antrenamentele cardio.

Iata, asadar, cum ar trebui sa folosesti bicicleta eliptica:

1. Urca-te pe bicicleta, cu fata la monitor sau la manere, daca modelul este unul mai vechi si nu are niciun dispozitiv de monitorizare. Ai grija cand faci acest lucru deoarece „pedalele” bicicletei eliptice sunt foarte mobile si poti cadea.

2. Pentru a porni aparatul (pentru cele care au un dispaly), este suficient sa pedalezi de cateva ori. Daca acest lucru nu se intampla, cauta un buton de la care ai putea porni dispozitivul. Atentie, insa, la noi inca mai exista biciclele eliptice mecanice, fara niciun fel de dispozitiv electronic. Daca ai de-a face cu o bicicleta eliptica de acest fel, pur si simplu urca-te pe ea si incepe sa misti picioarele.

3. Pentru inceput, este indicat sa pedalezi la o viteza redusa, astfel incat corpul tau sa se obisnuiasca cu miscarea. Odata ce ti-ai intrat in ritm poti mari pasul.

4. Relaxeaza genunchii. Chiar si atunci cand ajungi pe portiunea in care trebuie sa indrepti piciorul, genunchii trebuie sa fie putin flexati. Imagineaza-ti ca mergi pe o bicicleta obisnuita, fara insa sa te asezi in sa.

5. Creste nivelul de rezistenta. Pentru inceput e ok sa pedalezi folosind o rezistenta mai mica. Insa pe masura ce te obisnuiesti cu miscarea, trebuie sa cresti gradul de dificultate. Asta, evident, daca vrei sa te bucuri de rezultate bune de pe urma exercitiilor.

6. Schimba directia. Pe bicicleta eliptica se pedaleaza foarte bine si spre spate si este indicat sa incerci si tu acest lucru. De ce? Pentru a viza si alti muschi, cum ar fi gluteii si bicepsii femurali. Atentie, insa, caci acest stil este un pic dificil pentru genunchi, asa ca, daca esti accidentat sau ai probleme in aceasta zona, mai bine il eviti.

7. Invata cand sa te folosesti de manere si cand nu. Majoritatea bicicletelor eliptice sunt dotate si cu doua brate mobile, pe care le poti folosi sau nu, in functie de scopul antrenamentului. Astfel, daca vrei un antrenament complet, in care sa lucrezi tot corpul, iti recomand sa folosesti si bratele aparatulu.

Pe de alta parte, daca scopul tau este sa lucrezi picioarele mai mult, sau partea inferioara a corpului, atunci e mai bine sa nu te tii de ele.

8. Mentine o postura corecta pe toata durata antrenamentului. Spatele sa fie drept, privirea inainte si pedalatul sa se realizeze mai mult cu ajutorul calcaielor (cu ele ar trebui sa impingi mai mult in pedale).

In plus, evita sa te apleci in fata, catre bratele aparatului. Chiar daca iti va fi mai usor asa, rezultatele nu vor fi la fel de bune ca atunci cand mentii corpul drept.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole