Expertii in recrutare spun ca majoritatea noilor angajati fac aceleasi greseli job

Expertii in recrutare spun ca majoritatea noilor angajati fac aceleasi greseli

Publicat de

în

Atragerea unui rol intr-o noua companie este motiv de bucurie. Insa odata cu noul job vin si o serie de responsabilitati noi, iar expertii in recrutare au observat repetarea acelorasi greseli de catre angajatii noi.

Chiar si cei din roluri de conducere fac astfel de greseli si este ceva normal, insa astfel de situatii se pot evita, pentru ca tranzitia catre noul job sa fie cat mai lina posibil.

,,Entuziasmul care vine la pachet cu un nou job ii face pe unii oameni sa uite cateva reguli esentiale. Este de inteles, insa din pacate pentru multi poate fi fatal. O atitudine gresita poate duce in timp la incapacitatea de adaptare si prin urmare, noul job sa devina un chin.

Sunt putine domenii in care trecerea la noul job sa fie usoara si fara prea mari batai de cap. Modelele online spre exemplu au parte de cea mai relaxanta atmosfera la job, iar faptul ca au parte de traineri specializati le usureaza inceputul noii cariere.” a declarat Mihai, expert in recrutare.

Actioneaza inainte de a intelege

Angajatii noi tind ca inca de la inceput sa faca schimbari. Acest lucru este gresit. Desi rolul lor este sa imbunatateasca funcitonalitatea lucrurilor si sa gaseasca alternative mai bune, nu este corect fata de colegi ca noul angajat sa doreasca o serie intreaga de schimbari bruste inca de la inceput.

Este nevoie de o strategie, de consultari cu departamentele si cel mai important, ca noul angajat sa invete din greselile din trecut ale companiei. Angajatii care vin direct cu ideea de schimbare fara a se consulta inainte, vor forma o imagine negativa si nu isi vor face multi prieteni.

Vorbitul constant despre vechea slujba

Indiferent de natura fostului job si de motivele plecarii, nimanui nu ii place sa auda multe detalii despre trecut. Recrutorii au observat ca majoritatea noilor angajati fac greseala de a vorbi extrem de mult despre fostul job. Vorbitul urat despre o companie nu va crea o impresie prea buna.

In timp ce amintirea cu nostalgie a fostului job va ridica semne de intrebare legate de compatibilitatea angajatului in noul rol. Cel mai important, recrutorii semnaleaza ca noii angajati nu ar trebui sa isi duca la bun sfarsit responsabilitatile respectand aceleasi proceduri ca in fosta firma. Acestia trebuie sa se adapteze noilor politici si sa fie deschisi.

Izolarea in propriul birou

In rolurile de conducere se observa un comportament cel putin bizar si anume acela de izolare in birou a noilor angajati. Acest lucru nu va ajuta la legarea prieteniilor, ori la relatiile de colaborare cu diferite departamente.

Din moment ce exista un angajat nou, mai ales intr-o functie importanta, acesta trebuie sa faca primii pasi spre comunicare, pentru ca ceilalti sa ii inteleaga intentia de colaborare. In acest fel, angajatii vor simti ca lucreaza intr-adevar in echipa.

Greselile se intampla la un loc de munca, indiferent de rolul ocupat. Este firesc ca lucrurile sa nu mearga din prima, spun recrutorii. Cu toate acestea, evitand astfel de greseli, tranzitia de la fostul job la noul job va fi mult mai usoara si mai naturala.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole