platbanda

Tot ce trebuie sa stii despre materialul numit platbanda

Publicat de

în

Ce este acest material metalic?

Platbanda, cunoscuta si sub numele de otel lat, este un material metalic utilizat la scara larga in industrie, insa si in constructiile particulare, fiind adesea utilizat drept materie prima pentru confectii metalice. Aceasta este un material de constructii ce are la baza otel si poate fi realizata prin laminare la:

  • Laminare la caldin acest caz platbanda prezinta margini rotunjite, fiind cel mai des utilizata in domeniul constructiilor metalice.
  • Laminare la rece – in acest caz acest material are margini perfect drepte, fiind o solutie foarte buna pentru realizarea de piese ce sunt necesare in domenii in care precizia este un element important.

In orice varianta a sa, platbanda ramane un material de constructie de inalta calitate si utilizare.

TOP 6 atribute pe care le are platbanda

Platbanda este un material superior in comparatie cu alte materiale metalice de pe piata, proprietatile sale facand ca ea sa fie o solutie foarte buna pentru proiectele dintr-o anumita categorie. Calitatea pe care o are o fac sa fie remarcata in randul materialelor din aceeasi gama, iar proprietatile prezentate mai jos o situeaza in topul preferintelor specialistilor in constructii:

  1. Platbanda este un material metalic foarte rezistent, nefiind influentata de actiunea factorilor externi si mentinandu-si proprietatile in timp;
  2. Aceasta este usor de utilizat si perforat sau sudat, ceea ce o face perfecta pentru a fi folosita in proiecte variate si adaptata in functie de dorinta celor ce o folosesc;
  3. Este fiabila, putand fi adaptata nevoilor si utilizata in diferite dimensiuni;
  4. Platbabda ideala pentru proiecte ce necesita atentie la detalii si precizie;
  5. Adesea este utilizata in fabricarea mobilei, a constructiilor navale, a pieselor metalice si chiar in productia de masini
  6. Este un material foarte durabil, materia sa prima fiind reprezentata de otel, ceea ce ii asigura duritate sporita si o mentinere a calitatii in timp.

De ce poate acest material sa fie potrvit proiectelor tale?

platbanda

Deoarece se pot intalni anumite caracteristice unice la platbanda, aceasta este un material destul de popular in randul specialistilor din domeniul constructiilor. Este un material care iese destul de usor in evidenta, tocmai datorita acestor caracteristici specifice. Dar caracteristica care o face cel mai mult sa iasa in evidenta este faptul ca raportul calitate-pret este unul foarte bun.

Prin oricare varianta prin care este produsa, pe care am mentinat-o mai sus, platbanda ramane un material calitativ.

Distribuie articol

Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Caută in site


Categorii articole