Ce beneficii vei avea daca sari coarda si ridici greutati

Ce beneficii vei avea daca sari coarda si ridici greutati

Publicat de

în

,

Care sunt beneficiile unui antrenament cu coarda si cu gantere? In mod poate surprinzator, exista multiple beneficii ale unui astfel de antrenament. Nu vorbim doar despre dezvoltarea andurantei si a musculaturii.

Saritul corzii, spre exemplu, te poate ajuta sa arzi pana la 300 de calorii in 15 minute, sa iti activezi musculatura, sa iti imbunatatesti sanatatea cardiovasculara si sa obtii mai multa claritate mentala prin oxigenarea creierului. Saritul corzii poate fi si o activitate distractiva pentru ca poti incerca si invata diferite stiluri de a sari.

Antrenamentele consecvente cu greutati ne pot imbunatati nu numai forta fizica, ci si postura, somnul, starea de spirit, metabolismul si nivelul de energie.

Citeste in continuare pentru a afla mai multe despre antrenamentele care combina ridicarea greutatilor cu saritul corzii:

  1. Pe langa faptul ca te ajuta sa iti dezvolti si sa iti mentii musculatura, greutatile sprijina si mentinerea unei bune densitati a oaselor, prevenind osteoporoza. Saritul corzii presupune impactul repetat cu solul. Oasele se adapteaza la acest impact crescandu-si densitatea.
  2. Un antrenament de 30-40 de minute, de 2-3 ori pe saptamana, care presupune folosirea corzii de sarit si o greutate fitness cu care sa poti face intre 8 si 12 repetari per set iti va imbunatati sanatatea cardiovasculara deoarece iti antreneaza inima si plamanii. Ridicarea greutatilor iti dezvolta musculatura, si inima va putea pompa mai usor sange, reducand presiunea asupra arterelor.
  3. Te poate ajuta sa alergi mai usor, deoarece vei avea mai multa putere fizica in urma antrenamentelor.
  4. Deoarece implica miscarea mai multor articulatii, un astfel de antrenament contribuie la mentinerea in forma a acestor articulatii, scazand riscul de a dezvolta diferite probleme si afectiuni ale articulatiilor pe masura ce imbatranesti.
  5. Saritul corzii, combinat cu antrenamentele cu greutati, te poate ajuta sa devii mai flexibil. Pentru a obtine acest beneficiu, insa, este important sa faci exercitii care sa iti treaca articulatiile prin intreaga gama naturala de miscari.
  6. Iti imbunatateste performanta in orice sport. Puterea fizica crescuta, alaturi de o anduranta buna, te va ajuta sa fii mai bun la orice sport iti place. Multi atleti – fie ca practica box, fotbal, baschet etc. – se antreneaza sarind coarda si ridicand greutati.

In ce ordine ar trebui sa te antrenezi?

Probabil te vei intreba: ar trebui sa sar coarda inainte sau dupa ce ridic greutati? Mai exact, este mai benefic sa faci antrenamente cardio (precum saritul corzii) inainte sau dupa antrenamente de forta?

Desi este si o chestiune de preferinta personala, este de retinut faptul ca exercitiile cardio mai intense iti vor obosi destul de mult musculatura. Acest lucru inseamna ca vei avea o performanta mai scazuta in timpul antrenamentului cu greutati.

Prin urmare, daca vrei sa ai o performanta buna in timpul ambelor activitati, este recomandat sa incepi cu ridicarea greutatilor, sa treci la saritul corzii, si sa ai o scurta sesiune de stretching la final pentru a reduce tensiunea in muschi.

 

Photo by John Arano on Unsplash 

Distribuie articol

Caută in site


Categorii articole