De-a lungul anilor, am avut ocazia sa invat multe pe tema optimizarii motoarelor de cautare (SEO). In acest sens, articolul urmator este o incercare de a prezenta conceptele de baza ale strategiei SEO intr-un format usor de digerat si de retinut.
Pur si simplu, fundamentele SEO pot fi reduse la cele 3 C: continut, cod si credibilitate.
Continut
Dupa cum sa subliniat intr-un articol SEO anterior, continutul este intr-adevar rege. Fara text HTML incarcat cu cuvinte cheie pe toate paginile cheie, exista putine sanse ca un site web sa castige o vizibilitate ridicata in motoarele de cautare. Paianjenii motoarelor de cautare nu pot citi ceea ce nu pot vedea.
Fara ochi, paianjenul nu stie in mod inerent ce descrie sau contine o imagine sau o animatie Flash si, prin urmare, nu va da niciodata continutului respectiv atat de multa greutate.
In mod similar, site-urile cu cadre reprezinta o problema, deoarece paianjenii au probleme in localizarea mai multor cadre si tind sa indexeze un singur cadru inainte de a pleca
Cod
Odata cu proliferarea sistemelor de gestionare a continutului bazate pe baze de date (CMS) si a editorilor, o mare parte din codul sursa din spatele unui site web care ajuta la definirea continutului si a aspectului este mare si neindemanatic.
Spiderii au probleme cu unele forme de limbaje de programare care pot face mai usoara construirea sau gestionarea unui site Web, cum ar fi Javascript.
Solutia ideala pentru a va asigura ca site-ul dvs. este indexat temeinic de motoarele de cautare este proiectarea acestuia la standarde web acceptate pe scara larga (practic mai putin este mai mult).
Credibilitate
Acum, ca am vorbit despre ceea ce vad vizitatorii site-ului si despre ce se intampla in culise, este esential sa intelegem inca un element care afecteaza modul in care motoarele de cautare precum Google determina ce site din milioane este afisat pentru un termen precum „bagaj”.
Chiar daca fiecare pagina a site-ului dvs. are o aparitie rezonabila a acelui termen, iar adresa URL si etichetele din codul sursa sunt optimizate pentru termen, este posibil sa nu apareati niciodata in primele 100 de pagini, sa nu mai vorbim de numarul 3 pe prima pagina.
Bonus: conversie
Am spus ca o voi simplifica, iar 3 Cs fac trucul in cea mai mare parte, dar ne lipseste ceva. Chiar daca urmezi pasii de mai sus, este posibil sa ramai confuz din mai multe motive. Un efect secundar comun al unei campanii SEO slab executate este lipsa de clienti potentiali sau vanzari suplimentare.
Asta indica, de obicei, ca termenii tai de cuvinte cheie au ratat marca si trebuie sa fie reevaluati pentru a fi relevanti pentru publicul tinta.
Cuvintele cheie potrivite = clienti potentiali si vanzari.
Cel mai bun mod de a te asigura ca frazele tale cheie sunt relevante este sa monitorizezi si sa analizezi indeaproape traficul site-ului tau printr-un pachet de servicii optimizare seo.
Lasă un răspuns